Χαμός Τσίπρα-Άδωνι για τη βάπτιση: «Πλαστογραφήσατε το έγγραφο;» -«Ο αδελφός σας γλίτωσε ποινή για πλαστογραφία» [βίντεο] | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Estimated read time 1 min read

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εξηγήσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τη βάπτιση στην οποία συμμετείχε, καθώς, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, έγινε νονός, είδηση που δημιούργησε αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει ήδη εξηγήσεις, με ανακοίνωση, από τον υπουργό Ανάπτυξης για την άδεια που πήρε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει τη βάπτιση.

Τη στιγμή που μιλούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης μπήκε στη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει: «Ήρθε ο νονός; Άξιος».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τη βάπτιση και την ειδική άδεια που δόθηκε, ενώ έθεσε το ερώτημα αν το έγγραφο της ειδικής άδειας ήταν πλαστό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ελπίζω να δώσετε απαντήσεις, γιατί ετέθησαν κρίσιμα ερωτήματα. Θα δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό, όχι σε μένα. Και θα αποδείξετε σήμερα ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα, ότι δεν παραβιάσατε τα μέτρα που εσείς νομοθετήσατε. Αλλιώς δεν θα είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα σας κατηγορήσω, θα σας κρίνουν οι πολίτες που σήμερα στερούνται δικαιωμάτων, τα οποία εσείς δυστυχώς δεν στερείστε , γιατί είστε, φαίνεται, από άλλη γενιά», είπε.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε την επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης, λέγοντας πως «αποφάσισε να γίνει νονός στην περίοδο της πανδημίας». «Εντάξει, άξιος, άξιος, είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλός νονός, θα στέλνει και λαμπάδα, αλλά δεν ξέρετε πόσοι συμπολίτες μας ανέβαλαν τελετές; Και ο κ. Γεωργιάδης μας παρουσιάζει ένα παλιόχαρτο, που φανερώνει αγραμματοσύνη αυτών που το συνέταξαν. Να μας πείτε αν το χαρτί αυτό είναι αληθές ή πλαστό! Αν είναι αληθές, να μας πείτε πόσα τέτοια χαρτιά έχετε δώσει! Αν είναι πλαστό, οφείλει να καταθέσει τώρα κιόλας ο κ. Γεωργιάδης την παραίτησή του! Θα περιμένουμε απαντήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως βάφτισε παιδί τού επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις. Λέω αν ισχύει και αν όχι να το διαψεύσει! Εδώ υπάρχει μείζον ζήτημα. Ο υπουργός Ανάπτυξης έχει στην αρμοδιότητά του τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, που λειτουργεί ως κεντρική αναθέτουσα αρχή! Θα κληθεί ο εν λόγω πρόεδρος δημοσίων συμβάσεων να ελέγξει την υπηρεσία του κουμπάρου του! Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας λέει ότι κωλύεται να επιληφθεί του ζητήματος αν ο ίδιος ή συγγενείς ή πρόσωπο που τελεί σε σχέση φιλίας έχει πρόδηλο συμφέρον! Θα μείνει στη θέση του; Δεν κρίνετε ότι υπάρχει μείζον ηθικό ζήτημα; Κυβέρνηση κουμπάρων και κουμπαριάς για να διαχειρίζεστε το δημόσιο χρήμα και τις συμβάσεις. Η συμπεριφορά σας προσβάλλει κάθε πολίτη! Και η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη! Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην απάντησή του, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε:

«Έμεινα έκπληκτος από όσα είπε ο κ. Τσίπρας, που το έβαλε στα πόδια. Όταν προσβάλλεις κάποιον επί προσωπικού, δεν φεύγεις. Είναι ζήτημα αστικής ευγένειας. Δεν επιτρέπεται να ακούγονται τέτοιου είδους κατηγορίες χωρίς απάντηση. Επιχείρημα πρώτο του κ. Τσίπρα: το έγγραφο -είπε- είναι μάλλον πλαστό και αν αποδειχθεί πλαστό πρέπει να παραιτηθώ. Αν είχα πλαστογραφήσει το έγγραφο όχι θα έπρεπε να παραιτηθώ από υπουργός αλλά και από βουλευτής και να είχα εξαφανιστεί. Για λόγους βλακείας θα έπρεπε να παραιτηθώ. Η άδεια δόθηκε από Πολιτική Προστασία με email που έχει ημερομηνία και θα κατατεθεί. Εκτός αν θεωρείτε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης μπορεί να πλαστογραφεί και τα στοιχεία της Google», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ και για τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Γιώργο Κατοπόδη, υπενθύμισε ότι αποτελούσε πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετήθηκε στην αρχή με τη θετική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ερχετε ο κ. Τσίπρας και κατηγορεί εμένα και τον κ. Κατοπόδη για πλαστογραφία. Όμως το 2016 ο δικός του υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, έφερε νόμο για την παραγραφή αδικημάτων με πλαίσιο ποινής 2 έτη, μεταξύ των οποίων και αυτό της πλαστογραφίας. Εκείνη την περίοδο καταδικάστηκε για πλαστογραφία ο αδελφός του, ο οποίος όμως γλίτωσε την ποινή λόγω του νόμου που ψήφισε ο κ. Τσίπρας», σημείωσε ο υπουργός.

Νωρίτερα, αναφορικά με τη βάπτιση, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι πραγματοποιήθηκε λόγω σοβαρών θεμάτων που προβλέπει ο νόμος και ευχήθηκε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη βρεθούν σε αντίστοιχη θέση.

«Δεν θέλω να έχω καμία διακριτική μεταχείριση. Στην προκειμένη περίπτωση οι γονείς του παιδιού, χωρίς δική μου εμπλοκή, πήραν την άδεια επικαλούμενοι λόγους που δεν μπορώ να αναφέρω -αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε και μπορείτε να καταλάβετε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας και δεν θα γίνουμε γουρούνια, επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυλιστούμε στη λάσπη. Επειδή λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι είχαν τους λόγους, που επιβεβαιώνονται από συγκεκριμένα έγγραφα, πήραν την ειδική άδεια. Είναι τεράστια υποκρισία, την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε 31 πορείες για τον Κουφοντίνα, να καταγγέλλει έναν πατέρα που επικαλείται ειδικούς λόγους για να βαπτίσει το παιδί του. Τα λέτε αυτά σοβαρά και δεν ντρέπεστε; Πληρώνετε αυτούς τους λογαριασμούς στο twitter και το facebook για να πετούν λάσπη. Παρασύρετε όλη την Ελλάδα στον βόθρο για να χτυπήσετε την κυβέρνηση. Τελικά, δεν είναι ένας ο Πολάκης. Ολος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Πολάκης».

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author