Χάλασε το… προξενιό κι έπεσαν πυροβολισμοί στη Λαμία!

Στο πόδι σηκώθηκε ολόκληρο το χωριό Ανθήλη έξω από τη Λαμία, το βράδυ της Τρίτης (6/7) από την άγρια συμπλοκή μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport για σχεδόν 30 λεπτά ακουγόντουσαν πυροβολισμοί από τον καταυλισμό των Ρομά. Είχαν προηγηθεί προφορικές αντεγκλήσεις, αλλά και άγριο ξύλο μεταξύ των δύο οικογενειών, που φέρεται να τα χάλασαν στο… προξενιό!

Αποτέλεσμα ήταν ένα άτομο να μεταφερθεί – από τους ίδιους τους Ρομά – τραυματισμένο από σκάγια στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ άλλα δύο άτομα ζήτησαν ασθενοφόρο καθώς έφεραν θλαστικά τραύματα από τη συμπλοκή.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του χωριού κλειδαμπαρώθηκαν στα σπίτια τους, υπήρχαν όμως και άνθρωποι που δεν είχαν τελειώσει τις δουλειές τους στα χωράφια και έπαιρναν με αγωνία την αστυνομία, καθώς φοβόντουσαν μη φάνε καμία αδέσποτη!

Πραγματικά, στο σημείο έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον Διευθυντή της ΔΑ Φθιώτιδας Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτρη Φούρλα και προχώρησαν σε εφτά προσαγωγές από άτομα των δύο οικογενειών.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ξεφεύγει η κατάσταση μεταξύ των Ρομά στον καταυλισμό της Ανθήλης. Συχνά – πυκνά ξεκινούν φραστικά επεισόδια και το ίδιο συχνά, οι καυγάδες καταλήγουν σε βίαια επεισόδια. Αυτή τη φορά μίλησαν και τα όπλα, ενώ στο παρελθόν έχουν καταγραφεί ακόμη και εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια μεταξύ αυτών που έχουν διαφορές!

Πηγή: Enikos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWSΠηγή άρθρου www.sdna.gr