Φωτιά στη Μάνη: Εκτακτη ειδοποίηση του 112 σε κατοίκους και τουρίστες -Μείνετε σε επιφυλακή όλη τη νύχτα | ΕΛΛΑΔΑ

Ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δέχτηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα, στις 21:45 το βράδυ, πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης και σε τοποθεσίες κοντά στα δύο μέτωπα πυρκαγιάς που καίνε στην περιοχή Λαγκαδά.

Το μήνυμα προειδοποιεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα και να παρακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη.

Συγκεκριμένα, η ειδοποίη ση του 112 αναφέρει: « Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 22-08-2020 21:45. Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies»

Η ειδοποίηση 112 που έλαβαν κάτοικοι και τουρίστες της Ανατολική Μάνης

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Να σημειωθεί πως η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Ανατολική Μάνη μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται πριν από λίγο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και σε tweet η Πυροσβεστική, συνολικά, αυτή την ώρα επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 47 οχήματα ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα – για προληπτικούς λόγους- απομακρύνθηκαν, με ίδια μέσα, οι κάτοικοι πέντε οικισμών. Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει μεγάλη περίμετρο, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε στο iefimerida.gr ότι οι άνεμοι έχουν μερικώς κοπάσει, ωστόσο η φωτιά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, με τις χερσαίες δυνάμεις να δίνουν μια πραγματική μάχη -ελλείψει και των εναέριων μέσων.Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr