Φωτιά στη Μάνη: Διπλό μέτωπο μεταξύ Γυθείου και Αρεόπολης – Φόβοι για εμπρησμό – Κοινωνία

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λαγκαδά του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ανάμεσα σε Γύθειο και Αρεόπολη.

Από την αρχή της έναρξης της πυρκαγιάς ξέσπασαν πολλές και διάσπαρτες εστίες με αποτέλεσμα να ανοίξει η φωτιά σε δύο πύρινα μέτωπα με ανέμους εντάσεως 5 μποφόρ, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών παρότι δεν έχει προκύψει ακόμα σχετική πληροφορία στις Αρχές.

Ήδη παράλληλα με τις προσπάθειες κατάσβεσης από την ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο, έχει ξεκινήσει έρευνα από το τοπικό Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής και ήδη με εντολή του Αρχηγού του Π.Σ. μεταβαίνει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ξέσπασε αυτή η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη.

Η φωτιά έχει περάσει κοντά από διάσπαρτες οικίες δίχως ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχουν προκληθεί ζημιές ούτε καν σε αυλές και κινείται προς το βουνό, όπου επίσης όμως υπάρχουν διάσπαρτες οικίες και έχει γίνει κινητοποίηση από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία που πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και ελέγχουν αν τυχόν υπάρχουν άτομα σε αυτά.

Στο σημείο μαζί με τις ενισχύσεις που έχουν σπεύσει πλέον, επιχειρούν συνολικά 53 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.Πηγή άρθρου www.news247.gr