Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα στο 112 από την Πολιτική Προστασία – Καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν

Μήνυμα απομάκρυνσης από την περιοχή στην Εύβοια, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά απέστειλε πριν από λίγο στο 112 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Το μήνυμα από την Πολιτική Προστασία ανέφερε πως «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νιμπορειού Ευβοίας απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι- Κάρυστο για προληπτικούς λόγους».

 

Αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που καίει δασική έκταση στα Νέα Στύρα Καρύστου στην Εύβοια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία ενώ μέχρι να φτάσουν κοντά στην εστία της φωτιάς τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα οι κάτοικοι από το χωριό Νημποριό άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Στη συνέχεια διατάχθηκε η εκκένωση του οικισμού για λόγους ασφαλείας.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε δασική έκταση πολύ κοντά στον οικισμό βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

 

Ήδη συγκεντρώνονται πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν στα τρία αεροπλάνα που έφτασαν στην περιοχή να κάνουν ρήψεις νερού.

 

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Στύρων στο evima: «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Καίει ανάμεσα σε Νέα Στύρα και Στύρα και κινείται προς Νημποριό. Ενδιάμεσα υπάρχουν κατοικίες. Ήρθαν τρία αεροπλάνα αλλά δεν μπορούν λόγω αέρα να κάνουν ρίψεις. Πρέπει να έρθουν ελικόπτερα».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου www.lifo.gr