Φωτιά στα Βίλια: Μεγάλη είναι η μάχη με τις φλόγες στα Βίλια, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με την Πυροσβεστική αλλά και τους κατοίκους της περιοχής να δίνουν τεράστιο αγώνα προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο.

Ύστερα από την τιτάνια μάχη που δόθηκε τη νύχτα, η κατάσταση στα Βίλια κρίνεται καλύτερη. Ωστόσο, η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Θέα, οι κάτοικοι των οποίων έλαβαν χθες μήνυμα για εκκένωση.

Η φωτιά, νωρίς το πρωί της Τετάρτης (18.08.2021), έχει «κατέβει» χαμηλά και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ απέχει 200 με 300 μέτρα από τους οικισμούς, σε πευκόφυτες περιοχές με αρκετά σπίτια μέσα στα πεύκα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κίνδυνος επικεντρώνεται στον Προφήτη Ηλία, καθώς η φωτιά εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη απόσταση καθώς όλη η κορυφογραμμή του βουνού φλέγεται.

Στο δρόμο προς τον οικισμό Θέα, τα πυροσβεστικά δεν μπορούν να ανέβουν στο βουνό για να επιχειρήσουν καθώς η περιοχή είναι δύσβατη.

Χάρη στις επίγειες αλλά και τις εναέριες δυνάμεις που επιχειρούσαν ασταμάτητα χθες, η φωτιά έχει απομακρυνθεί από τον οικισμό στα Βίλια και καίει στην κορυφογραμμή. Λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, η μόνη ελπίδα είναι τώρα η φωτιά να κινηθεί πιο χαμηλά, ώστε τα εναέρια μέσα, που ήδη σηκώθηκαν για να ριχθούν στη μάχη, να μπορέσουν να κάνουν ρίψεις.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Βίλια – 112: «Εκκενώστε Παλαιοχώρι και Άγιο Γεώργιο» (vid)

Αλέκος Βουτσαράς – Έχασε τα πάντα στη φωτιά και κοιμάται στα αποκαΐδια!

Ολυμπιακός: Κοντά στη μεγάλη επιστροφή ο Μανωλάς – Προς Νάπολι ο Καμαρά!