Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Εντοπίστηκε δεύτερο απανθρακωμένο πτώμα (βίντεο) – Ελλάδα

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Εντοπίστηκε δεύτερο απανθρακωμένο πτώμα (βίντεο) – ΕλλάδαΤοξικά αέρια και υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν τις έρευνες – Μετά τον εντοπισμό του πτώματος ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται στους εννέα

H σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε από άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας εντός του 2ου γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Euroferry Olympia».

Στους 9 ανήλθε ο αριθμός των αγνοουμένων στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia μετά τον εντοπισμό και δεύτερης σορού στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου στο οποίο είχε βρεθεί και το πρώτο απανθρακωμένο πτώμα.

Η διαδικασία των ερευνών προχωρά με εντατικούς ρυθμούς ενώ το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό του πλοίου και προκειμένου να μην υπάρξει μία νέα αναζωπύρωση της φωτιάς.

Υπενθυμίζεται πως το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, ρυμουλκήθηκε την Τετάρτη στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας και στο εσωτερικό του δεν υπάρχει πλέον φλόγα παρά μόνο μεγάλη ποσότητα καπνού.Έξω από το λιμάνι του Αστακού βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο, στο οποίο πλέον δεν φαίνεται να υπάρχει φλόγα παρά μόνο πυκνοί καπνοί, ρυμουλκήθηκε χθες από τη θαλάσσια περιοχή Κασσιόπη βόρεια της Κέρκυρας έξω από το συγκεκριμένο λιμάνι της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ενημερώσει το υπουργείο Ναυτιλίας πως είχαν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης στα βόρεια της Κέρκυρας και είχε ζητήσει τη μετακίνησή του σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τρία ρυμουλκά και πλοιάριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου αν υπάρξει κάποια αναζωπύρωση να μπορέσει να συνδράμει.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν εργασίες για τη διάνοιξη του καταπέλτη και απομάκρυνση κάποιων φορτηγών προκειμένου στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας να μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 10 ατόμων που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Ήδη στο λιμάνι του Αστακού βρίσκονται συνολικά 60 στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες της 5ης και 6ης ΕΜΑΚ. Η πορεία των ερευνών γίνεται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικου Σώματος, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Επίσης, στο σημείο βρίσκονται στελέχη της oλλανδικής εταιρείας Smit Salvage και της ελληνικής Μegatugs salvage towage.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο θα ξεκινήσει άμεσα η απάντληση των υδάτων και των καυσίμων. Στο πλοίο βρίσκονται περίπου 700 τόνοι καυσίμων.

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

 Πηγή άρθρου www.neakriti.gr