Φον ντερ Λάιεν: Χρειάζεται κοινή προσέγγιση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Για «αγώνα έναντια στον χρόνο» έκανε λόγο η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη στις προκλήσεις που θέτει η μετάλλαξη Όμικρον, ενώ κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους «προετοιμαστούν για το χειρότερο».

«Έχετε διαβάσει για τις πολλαπλές μεταλλάξεις και για το τι μπορεί να είναι. Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας με την Δέλτα ότι είναι ένας αγώνας έναντια στον χρόνο», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Οι επιστήμονες μάς λένε ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον χρόνο που έχουμε μέχρι να γίνουν γνωστά όλα τα δεδομένα για την μεταδοτικότητα και την σοβαρότητα της Όμικρον», πρόσθεσε

«Προετοιμαστείτε για το χειρότερο, ελπίζετε για το καλύτερο», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν, υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες ο πλήρης εμβολιασμός και η αναμνηστική δόση παρέχουν την ισχυρότερη δυνατή προστασία.

Σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, η επικεφαλής της Κομισιόν τόνισε πως χρειάζεται κοινή προσέγγιση και πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις μεταξύ των κρατών μελών.

«Αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή μια σοβαρή διπλή πρόκληση», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνοντας πως «από τη μια, βρισκόμαστε εν μέσω του τέταρτου κύματος και από την άλλη, αντιμετωπίζουμε μια νέα απειλή που είναι η μετάλλαξη Όμικρον».

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr