Φον ντερ Λάιεν: Στην Ελλάδα με φόντο το σχέδιο «Ελλάδα 2.0»

Estimated read time 1 min read

Με φόντο την παρουσίαση των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», επισκέπτεται σήμερα τη χώρα μας η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόγευμα εργασίας με την επικεφαλής της Κομισιόν, και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κ. φον ντερ Λάιεν θα μεταβούν στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε δηλώσεις. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό θα μετέβαιναν στην Αρχαία Αγορά στις 10:50 ωστόσο λόγω καθυστέρησης στην άφιξη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναμένεται στις 11:00, η εκδήλωση θα αρχίσει με καθυστέρηση. 

Στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστούν μέσω συνδέσεων με διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα ακολουθήσει συζήτηση του πρωθυπουργού και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πολίτες.

Θα παρουσιαστούν:

  • Η δράση των Υποθαλάσσιων διασυνδέσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.
  • Η δράση των Αναδασώσεων από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.
  • Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.
  • Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.
  • Η δράση της Αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.
  • Η δράση της Αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρέμβουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και η ομάδα διοίκησης του προγράμματος «Ελλάδα 2.0».

Σημειώνεται πως η πρόεδρος της Κομισιόν, «κατέβασε» την εφορμογή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid στο κινητό της, κατά την ανακοίνωση των σταθμών της περιοδείας της για το «Σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη».

«Σχεδιάζω τώρα να ξεκινήσω την περιοδεία στα 27 κράτη-μέλη για το NextGenerationEU. Είμαι πολύ περίεργη να ελέγξω και να δω πώς λειτουργεί αυτό το πιστοποιητικό», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author