Φοιτητές εισέβαλαν στην πρυτανεία του ΑΠΘ -Οι έντονοι διάλογοι με τον πρύτανη

Estimated read time 1 min read

Ομάδα φοιτητών πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του πρύτανη, στο ΑΠΘ.

Με τους φοιτητές συνομίλησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την επιχειρησιακή στρατηγική της αστυνομίας.

Ο πρύτανης παρέπεμψε τους φοιτητές στην αστυνομία σχετικά με τους τραυματισμούς που σημειώθηκαν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Παπαϊωάννου ρωτήθηκε εάν καταδικάζει τους τραυματισμούς, απαντώντας ότι καταδικάζει τη βία, από όπου και αν προέρχεται.

Οι διάλογοι φοιτητών με τον πρύτανη του ΑΠΘ, έξω από το γραφείο της πρυτανείας

«Το γκρέμισμα της βιβλιοθήκης το δέχεστε εσείς;», ρώτησε τους φοιτητές ο πρύτανης. Οι συγκεντρωμένοι απάντησαν ότι η ζωή των φοιτητών έχει μεγαλύτερη αξία από τα ντουβάρια.

Στη συνέχεια, οι φοιτητές υποστήριξαν ότι λόγω της παρουσίας της αστυνομίας και της ασφάλειας στους χώρους του Πανεπιστημίου, αλλά και λόγω των χημικών που έπεσαν το τελευταίο διάστημα, φοβούνται να πηγαίνουν στο Πανεπιστήμιο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Ο κ. Παπαϊωάννου σχολίασε σχετικά πως σχεδόν όλα τα κτίρια του Πανεπιστημίου, την ώρα που γινόταν ο διάλογος, ήταν γεμάτα φοιτητές και ότι τα μαθήματα γίνονται κανονικά.

Έπειτα, οι φοιτητές ζήτησαν από τον πρύτανη να ταχθεί αρνητικά στο νέο νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και στο νόμο Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Παπαϊωάννου ρώτησε σε ποια σημεία διαφωνούν οι φοιτητές, και εκείνοι απάντησαν «σε όλα».

Ο διάλογος του πρύτανη με τους φοιτητές συνεχίστηκε, με τον κ. Παπαϊωάννου να λέει πως η κοινωνία λέει άλλα πράγματα για το Πανεπιστήμιο και πως αυτό μπορεί να προκύψει και από μία δημοσκόπηση.

Ο ίδιος ανέφερε πως ποτέ δεν αρνήθηκε συναντήσεις με φοιτητές, ωστόσο, όπως είπε, αυτές πρέπει να γίνονται με τους εκπροσώπους τους και όχι με 50 άτομα. «Οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι ανεξάρτητοι και κάνουν ό,τι θέλουν. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να μιλήσουμε με εκπροσώπους. Με εκπροσώπους γίνεται συζήτηση, όχι με 50 άτομα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι φοιτητές, τέλος, ζήτησαν να παρέμβουν στη διάρκεια της επόμενης συγκλήτου, προκειμένου να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους τόσο για το νέο νόμο-πλαίσιο όσο και για το θέμα της παρουσίας της αστυνομίας, με τον πρύτανη να απαντά ότι στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου θα γίνουν δεκτοί εκπρόσωποί τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί πως ο διάλογος κράτησε αρκετή ώρα στις σκάλες του 7ου ορόφου του κτιρίου διοίκησης, όπου είχε βγει ο κ. Παπαϊωάννου, με τους φοιτητές να αποδοκιμάζουν συχνά τον πρύτανη, φωνάζοντας συνθήματα τόσο εναντίον του όσο και εναντίον της Αστυνομίας, αλλά και διακόπτοντάς τον πολλές φορές όσο απαντούσε στα ερωτήματά τους.

Πανό στο ΑΠΘ / grtimes

Κατά την αποχώρησή τους, φοιτητές ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου διοίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author