Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου

Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης, ο επιχειρηματίας που κρατήθηκε όμηρος από τους απαγωγείς του πάνω από δύο μήνες και στη συνέχεια απελευθερώθηκε μόλις η οικογένειά του έδωσε τα λύτρα, περιγράφει στην κάμερα του Star τις στιγμές τρόμου που έζησε.

Όπως είπε, αυτό που τον κράτησε ζωντανό ήταν τα παιδιά του, τα οποία χαρακτήρισε ως την «αχίλλειον πτέρνα του», με τη φωνή του να σπάει. 

«Φοβήθηκα ότι δε θα ξαναδώ τα παιδιά μου. Για μένα αυτά είναι τα πάντα», είπε με τα μάτια του να γεμίζουν δάκρυα.

Τα συναισθήματά του παραδέχθηκε ότι είναι περίεργα, καθώς ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο εφιάλτης που έζησε τελείωσε οριστικά. 

Σύμφωνα με την περιγραφή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star οι απαγωγείς εμφανίστηκαν μπροστά του ως αστυνομικοί, του έβαλαν μια κουκούλα και τον μετέφεραν σε ένα μαύρο τζιπάκι, σαν αυτά που έχει η ΟΠΚΕ.

 

Στη συνέχεια τον μετέφεραν σε ένα δωμάτιο, όπου επικοινωνούσε με τους απαγωγείς του μόνο για το φαγητό του. 

«Το δωμάτιο ήταν κλειστό, είχα μια τηλεόραση μέσα και όταν ήθελα να φάω, φορούσα μια κουκούλα και τους χτυπούσα την πόρτα. Λογικά μέσα στο δωμάτιο θα πρέπει να υπήρχε κάμερα… έτσι κατάλαβα», είπε.

Οι απαγωγείς τον ενημέρωσαν για το ύψος των λύτρων που ζήτησαν από την οικογένειά του για να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ η διαπραγμάτευση κράτησε εβδομάδες. 

Ο επιχειρηματίας διαψεύδει επίσης τις εικασίες ότι χρωστούσε χρήματα και αυτό συνδέεται με την απαγωγή του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν γνώριζε τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από αυτήν.

Τελικά τα λύτρα παραδόθηκαν και ήταν σαφώς λιγότερα από το ποσό που είχαν ζητήσει, αλλά τελικά οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο σε μια ερημική περιοχή στο Τατόι.

«Φοβόμουν ότι θα με σκοτώσουν εκεί που με πήγαν. Πόσες απαγωγές έχουν γίνει άλλωστε και τους έχουν καθαρίσει; Μου λέει τότε ο ένας από αυτούς “σκύψε κάτω, μη βγάλεις την ταινία και μέτρα μέχρι το 50”. Τελικά με πήρε ένας άνθρωπος με φορτηγάκι», είπε ο επιχειρηματίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανακούφισή του που επέστρεψε σώος στην οικογένειά του. 

Διαβάστε επίσης: Απαγωγή Κυπαρίσση: Δεν γνώριζε τους απαγωγείς του – Μέρος των λύτρων της απαγωγής βρήκε η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή άρθρου www.zougla.gr