Φλωρίδης: Η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς εσωτερικής κατοχής

Στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Βουλής και του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης μία μέρα μετά την ανα…

Φλωρίδης: Η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς εσωτερικής κατοχής

Στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Βουλής και του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης μία μέρα μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του Ομίλου προβληματισμού με το όνομα «Κοινωνικός Σύνδεσμος».

Ο πρώην υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα βρίσκεται επί δεκαετίες υπό καθεστώς εσωτερικής κατοχής από οικονομικά συμφέροντα, συντεχνίες και πολιτικούς που δεν κάνουν την δουλειά τους»

Άσκησε επίσης κριτική στην κυβερνητική πολιτική, υπογραμμίζοντας ότι αποδέχθηκε τη συνταγή του Μνημονίου επειδή δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια δική της συνταγή, ώστε να πείσει τους δανειστές της.

«Πήγαμε χωρίς το δικό μας εθνικό σχέδιο και αυτό βαρύνει την κυβέρνηση» υπογράμμισε, λέγοντας ότι ακόμα τώρα αυτό δεν έχει γίνει πραγματικότητα.

Επανέλαβε επίσης ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί από μόνη της να κάνει πράξη τις απαραίτητες αλλαγές στη χώρα, μιλώντας για την ανάγκη ευρύτερων συμπράξεων.