Φθηνά ακίνητα στην Αθήνα – Ποιες περιοχές διαθέτουν ακόμη προσφορές

Estimated read time 1 min read

Ένα πραγματικό «σαφάρι» για την εύρεση ευκαιριών στην αγορά ακινήτων έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες και θα ενταθεί όπως όλα δείχνουν στο μέλλον. Οι προβεβλημένες και γνωστές περιοχές απασχολούν τους υποψήφιους αγοραστές ή ενοικιαστές αλλά οι τιμές έχουν ανέβει στα ύψη. Υπάρχουν όμως μικρές, «μυστικές» μπορούν να χαρακτηριστούν περιοχές, οι λεγόμενες κρυμμένες συνοικίες του κέντρου της Αθήνας που αποτελούν πραγματική ευκαιρία, συνδυάζοντας υψηλή ποιότητα διαβίωσης και ακόμη σχετικά προσιτές τιμές.

Οι περιοχές του δήμου Αθηναίων αποτελούν τα πρώτα σημεία ενδιαφέροντος για τους υποψήφιους αγοραστές που επιθυμούν ένα σπίτι είτε για χρήση είτε για εκμετάλλευση στην Αττική ενώ σε κάμψη βρίσκονται απομακρυσμένες περιοχές του λεκανοπεδίου οι οποίες τα τελευταία τριάντα χρόνια γνώρισαν μεγάλη αύξηση οικοδομικής και οικιστικής δραστηριότητα.

Γειτονιά του Κολωνού

Για να είμαστε πιο σαφείς περιοχές όπως το Γκάζι, ο Κεραμεικός, το Μεταξουργείο, το Κουκάκι και η Ακρόπολη πλέον εμφανίζουν μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί εκεί μια πραγματική ευκαιρία. Αντίθετα, οι Αμπελόκηποι, του Γκύζη, ο Κολωνός, τα Σεπόλια, η Κυψέλη και άλλα σημεία της αθηναϊκής πρωτεύουσας διαθέτουν ακόμη πολύ καλά σπίτια είτε για αγορά είτε για ενοικίαση.

Τα συγκεκριμένα κομμάτια της Αθήνας κρατούν ακόμη τα χαρακτηριστικά και την έννοια της γειτονιάς. Διαθέτουν αρκετά μικρά μαγαζιά, συνοικιακά παντοπωλεία, καφετέριες, γραφικά μεζεδοπωλεία βγαλμένα από άλλη εποχή και καλύπτουν στους κατοίκους όλες τις βασικές ανάγκες. Επίσης είναι κοντά σε συγκοινωνίες και αποτελούν ιδανική επιλογή για εκείνους που δεν είναι «φίλοι» του αυτοκινήτου για δεν επιθυμούν να το χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Η πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη

Ποιες είναι οι πιο προσιτές οικονομικά περιοχές της Αθήνας

«Οι πιο προσιτές περιοχές του κέντρου της Αθήνας κυρίως είναι αυτές στις οποίες δεν αγοράστηκαν μαζικά ακίνητα τα προηγούμενα τρία με τέσσερα έτη (κυρίως από 2017 μέχρι σήμερα). Άρα δεν υπήρξαν μεγάλες μεταβολές στις τιμές τους» εξηγεί μιλώντας στο Newsbeast o πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Αθήνας – Αττικής Λευτέρης Ποταμιάνος αναλύοντας τον χάρτη του Real Estate της αθηναϊκής πρωτεύουσας.

Πρόκειται σύμφωνα με τον Λευτέρη Ποταμιάνο για περιοχές όπως οι Αμπελόκηποι, το κομμάτι κοντά στην Αλεξάνδρας που πλησιάζει και «αγγίζει» το κέντρο, του Γκύζη, την Πανόρμου, τη Νεάπολη Εξαρχείων, την Κυψέλη, τον Κολωνό και τα Σεπόλια. «Στις εν λόγω συνοικίες υπήρξαν κάποιες αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια αλλά μικρές. Πάντα άλλωστε όταν αλλάζουν τα δεδομένα της αγοράς παρασύρονται όλες οι τιμές των ακινήτων» υπογραμμίζει.

Εικόνα από την περιοχή Πανόρμου

«Είναι κυρίως μεσοαστικές περιοχές οι οποίες δεν θεωρούνται ακριβές. Μπορεί κάποιος να βρει ακίνητο με τιμή η οποία θα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Όλες οι άλλες έχουν ακριβύνει αρκετά. Για παράδειγμα υπάρχουν κατοικίες που κοστίζουν 1.000 ευρώ το τετραγωνικό (μιλάμε πάντα για παλιά σπίτια). Για ενοίκιο μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βρει το μέσο σπίτι των 100 τετραγωνικών (που πάντα φέρνουμε ως παράδειγμα) στον 2ο 3ο όροφο γύρω στα 500 με 550 ευρώ» αναφέρει συμπληρώνοντας πως οι τιμές σαφώς αυξάνονται αναλόγως με την ηλικία του ακινήτου, το εάν αυτό έχει πάρκινγκ αλλά και τον όροφο στον οποίο βρίσκεται.

«Τα μικρά σπίτια είναι πιο ακριβά»

Τα μικρά σπίτια σπίτια, δηλαδή οι γκαρσονιέρες και τα δυάρια όπως εξηγεί στο Newsbeast ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Αθήνας – Αττικής Λευτέρης Ποταμιάνος είναι παραδοσιακά πιο ακριβές επιλογές.

Πολυκατοικίες στα Σεπόλια

«Τα μικρά σπίτια έχουν μεγαλύτερη ζήτηση. Τα εν λόγω ακίνητα ενδιαφέρουν περισσότερο κόσμο, όπως εργαζόμενους, εργένηδες, φοιτητές και νεαρά ζευγάρια. Όσο μεγαλύτερη είναι η ζήτηση τόσο πιο θελκτικό γίνεται το ακίνητο. Έτσι οι γκαρσονιέρες και τα δυάρια είναι σε σχέση αντιστοιχίας τετραγωνικού πιο ακριβά από τα μεγάλα» υπογραμμίζει ο Λευτέρης Ποταμιάνος εξηγώντας πως για παράδειγμα μια γκαρσονιέρα 35 τετραγωνικά κυμαίνεται στα 300 ευρώ.

Ποιες περιοχές του ευρύτερου κέντρου διαθέτουν ακόμη ακίνητα σε χαμηλές τιμές

«Το Παγκράτι, του Ζωγράφου, ο Νέος Κόσμος, η Νέα Σμύρνη και το Κουκάκι έχουν ακριβύνει αρκετά. Η καρδιά του κέντρου γίνεται απλησίαστη και όσο περνά ο καιρός το φαινόμενο θα αντιτείνεται ακόμη περισσότερο» τονίζει ο Λευτέρης Ποταμιάνος προσθέτοντας πως χαμηλές τιμές διατηρούν η Δάφνη, ο Άγιος Δημήτριος και η Καλλιθέα που θεωρούνται περιοχές του ευρύτερου κέντρου.

Στιγμιότυπο από τους Αμπελόκηπους

«Είναι γεγονός θα μπορούσαμε να πούμε παραδοξότητα το ότι για εμάς τους Έλληνες είναι ακριβά και τα μισθώματα και οι αγορές γιατί έπεσαν τα εισοδήματά μας τα χρόνια της κρίσης. Η Ελλάδα όμως είναι μια από τις φθηνότερες χώρες και στην αγορά και για επενδυτικούς σκοπούς αλλά και για άλλους σκοπούς ακινήτων» καταλήγει ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Αθήνας – Αττικής.

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author