Υβριδικές απειλές «βλέπει» η κυβέρνηση για το καλοκαίρι

Estimated read time 1 min read

ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI

Αίσθηση προκαλούν οι διαρροές κύκλων της πολιτικής ηγεσίας για θερμό καλοκαίρι με τις Ένοπλες Δυνάμεις να «τρέχουν» να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα… ευγενικά.

Περίεργες διαρροές σε μια χρονική περίοδο που έχει επιστρέψει η ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας από την ελληνική κυβέρνηση και αναδίπλωση σε χρόνο ντετέ από την ελληνική κυβέρνηση. 

Υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, μίλησε για «προσπάθειες αποσταθεροποίησης» της χώρας μέσω τουρκικού «δακτύλου».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διαρροές, «το καλοκαίρι, μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση» και για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Άμυνας «προετοιμάζεται για κάθε τύπου απειλή από όποιους και αν προέρχεται».

Ο αξιωματούχος, όπως ήταν φυσικό, δεν προσδιόρισε τις απειλές. 

Με το θέμα να λαμβάνει διαστάσεις από το φιλοκυβερνητικά μέσα κύκλοι του ΥΠΕΘΑ έσπευσαν κομψά να χαμηλώσουν τους τόνους και χωρίς να εκθέτουν την πολιτική ηγεσία να τονίσουν πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε διαρκή ετοιμότητα για κάθε απειλή ασφαλείας και ότι τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται με την πραγματικότητα».


Σήμερα (30/05), στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντούσε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Αιχμηρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η επιπολαιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτελεί από μόνη της κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια, ακόμη μεγαλύτερο από τους φανταστικούς κινδύνους που σκαρφίστηκε ανώτατη πηγή του Υπ. Άμυνας, διαρρέοντας πληροφορίες για “πιθανές υβριδικές απειλές εντός του καλοκαιριού” και ύπαρξη σχεδίου εσωτερικής αποσταθεροποίησης σκορπώντας τον τρόμο στους πολίτες. 

Για να χρειαστεί τελικά όλα αυτά να τα διαψεύσει μισή ώρα αργότερα, μετά τον σάλο που προκάλεσε.

Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για μια ακόμη γελοιότητα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη. Το πρόβλημα ωστόσο είναι δυστυχώς δομικό και ξεκινά από το Μέγαρο Μαξίμου που επιλέγει ακόμη και τα θέματα εθνικής ασφάλειας να τα διαχειρίζεται επικοινωνιακά, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σχέδιο αλλαγής της ατζέντας από τα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη είναι προφανής. Το τελευταίο όμως που χρειάζεται ο τόπος είναι μέσα στο πανικό του να εφευρίσκει κινδύνους και να δημιουργεί από μόνος του εντάσεις, που υπονομεύουν την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.​

Σχόλιο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Οι διαρροές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περί υβριδικών επιθέσεων στα ελληνικά νησιά και τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση της χώρας, άπτονται πολύ σοβαρών θεμάτων, που είναι αδιανόητο να διατυπώνονται ελαφρά τη καρδία και εν συνεχεία να ανασκευάζονται.

Την ώρα που η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αυξάνεται, απαιτείται σοβαρότητα και εθνική στρατηγική. Ούτε εύκολα συμπεράσματα όπως αυτά περί «νέας εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», που εξήγαγε ο Πρωθυπουργός μετά το γεύμα με τον κ. Ερντογάν στο Βόσπορο ούτε τέτοιες περίεργες διαρροές.

 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author