Τσαντίρης: Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να συσχετιστεί με της Μαλένας- Το έγκλημα θα γίνει case study

Να ερευνηθεί πώς η «μητέρα» βρήκε την κεταμίνη»

Για «μία εγκληματική δράση που θα μείνει χαραγμένη όχι μόνο στη μνήμη των πολιτών, αλλά θα αποκτήσει και διεθνείς διαστάσεις» έκανε λόγο σήμερα ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης αναφερόμενος στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

«Θα γίνει case study και θα μείνει ως μία πραγματικά μαύρη σελίδα που θα διδάσκεται από δω και πέρα» είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο».

Την ίδια στιγμή, εκτίμησε πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να συσχετιστεί με της Μαλένας.

«Αυτή την στιγμή ανευρέθηκε η κεταμίνη που είναι ένα θετικό εύρημα οπότε δεν χρειάζεται διάγνωση εξ αποκλεισμού, δεν χρειάζεται να αποκλείσεις άλλες καταστάσεις, να κάνεις άλματα, έχεις θετικό εύρημα και έχεις βεβαιωμένο τον θάνατο 29/01», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής σχετικά με τη Τζωρτζίνα. «Υπάρχουν πριν άλλα 3 γεγονότα, αναφέρομαι στην ανακοπή της Τζωρτζίνας, η συγκεκριμένη ουσία κάνει και γαστρεντερικές διαταραχές, εμετούς, θυμίζω τα συμπτώματα εισαγωγής της τον Απρίλιο του 2021, προ της ανακοπής, όπως τα αναφέρει η δημοσιογραφική έρευνα. Αυτή η ουσία μπορεί να προκαλέσει ανακοπή και ταχυκαρδία που ακούω ότι υπάρχει καταγεγραμμένη σε βίντεο, σε μαρτυρίες που έχουν έρθει στο φως. Από δω και πέρα το θετικό εύρημα που διαπιστώθηκε ανοίγει τον δρόμο για συσχετισμό των ευρημάτων. Είναι όλα ανοιχτά αυτή τη στιγμή» ανέφερε ο κ. Τσαντίρης σε σχέση με τα προηγούμενα επεισόδια που είχαν οδηγήσει την Τζωρτζίνα σε νοσηλείες.

Σχετικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών ο κ. Τσαντίρης δήλωσε ότι εξετάζονται από τους αρμόδιους οπότε θα δώσουν την απάντηση. Μιλώντας για την τοξικολογική της Μαλένας ανέφερε πως ήταν καθαρή. «Όμως πολλές φορές κάποια δηλητήρια αφήνουν οργανική βλάβη. Εκτός από την θανατηφόρα δράση τους αφήνουν κάποιες φορές κάποιες ουσίες και ένα αποτύπωμα σε κάποια όργανα-στόχους. Αν υπάρχει οργανικό εύρημα στην Τζωρτζίνα, που έχει καταγραφεί στη Μαλένα και οφείλεται σε βλάβη οργάνου-στόχου όπως στην Τζωρτζίνα, τότε ανοίγει και ένας συσχετισμός που θα το κρίνουν οι αρμόδιοι που έχουν επιληφθεί. Θα μπορούσαν να συσχετιστούν οι θάνατοι, αυτή είναι η δική μου άποψη», υποστήριξε.

Σε σχέση με τα πρώτα ιατροδικαστικά πορίσματα των 2 μικρότερων παιδιών, ο κ. Τσαντίρης ξεκαθάρισε πως οι δύο νεκροψίες-νεκροτομές που είχαν διενεργηθεί ήταν πλήρεις. «Δεν θέλω να πω ότι λείπει κάποιο εύρημα. Μπορεί να μην έπρεπε να μπει η λέξη ”ανεπάρκεια”, αυτό το λέω ξεκάθαρα και εγώ. Δεν έπρεπε να μπει η αιτία θανάτου ”ηπατική ανεπάρκεια”. Εγώ δεν την έβαλα και το άλλαξα. Αλλά τα ευρήματα, η νεκροψία-νεκροτομή, αυτή η τεχνική εργασία ήταν ορθή, καταγράφηκαν το σύνολο των ευρημάτων, υπάρχει η δυνατότητα επαναξιολόγησης του συνόλου του υλικού για να δούμε αν μπορεί να προκύψει τυχόν συσχετισμός. Αν αυτά τα ευρήματα που έχουν προκληθεί στην Τζωρτζίνα, υφίστανται και στη Μαλένα, τότε θα μπορεί να γίνει ένας ασφαλής συσχετισμός, ανεξαρτήτως αν πέθανε από την χορήγηση της ουσίας αυτής ή συνέβη και κάτι άλλο, είναι ανεξάρτητα» σημείωσε, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης

Η κεταμίνη είναι μια ουσία που κυκλοφορεί και στο παρεμπόριο ως λευκή ουσία. Επίσης, ως φαρμακευτική ουσία χρησιμοποιείται ως αναισθητικό σε ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά. Χορηγείται ενδοφλέβια, καθώς έτσι δρα ταχύτερα. Ωστόσο, μπορεί να χορηγηθεί και από το στόμα ως παυσίπονο.

Ο ιατροδικαστής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι αν η κεταμίνη βρεθεί και στο στομάχι της Τζωρτζίνας τότε θα έχει δοθεί από το στόμα.

Όσον αφορά στις παρενέργειες, ανέφερε ότι προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και αναλόγως τη δοσολογία μπορεί να προκαλέσει και διαταραχές μνήμης. Όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο κ. Τσαντίρης επεσήμανε ότι η ουσία μπορεί να βρεθεί στον οργανισμό μετά θάνατον, καθώς δεν υπάρχει μεταβολισμός. Επομένως, εκτιμά ότι αν έχει χορηγηθεί και στα άλλα δύο παιδιά θα φανεί.

Μάλιστα, τόνισε ότι «ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα εκταφής, καθώς υπάρχουν όλα τα στοιχεία.

Η εκτίμησή του είναι ότι και στο πρώτο παιδί χρησιμοποιήθηκε αυτή η ουσία.

Τέλος, είπε ότι η κεταμίνη έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα εγκλήματα και πως είναι περίεργο το πώς βρήκε την ουσία η 33χρονη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 12:00 πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας από πρόθεση.

Η 33χρονη, που συνελήφθη εχθές, ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίσθηκε χωρίς δικηγόρο και ως εκ τούτου η ανακρίτρια διόρισε συνήγορό της από τη λίστα δικηγόρων του ΔΣΑ. Σύμφωνα με το Star, ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου αναλαμβάνει την εκπροσώπησή της, μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με κουκούλα και υπό δρακόντεια μέτρα στην Ευελπίδων

Λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Υπό δρακόντεια μέτρα, φορώντας κουκούλα, οδηγήθηκε στο κτίριο 16 στον Εισαγγελέα, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της.

Εν συνεχεία, μεταφέρθηκε στο κτίριο 9 όπου βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας. Λίγη ώρα αργότερα, αποχώρησε από την Ευελπίδων και οδηγείται στην ΓΑΔΑ, όπου θα παραμείνει κρατούμενη.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και ΣΚΑΪ

Πηγή άρθρου www.lifo.gr