Τσίπρας: Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν – Πολιτική

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο άνοιγμα του τουρισμού κατά την διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού εξαπολύει με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επιτυχία των πρώτων ημερών, για την οποία υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, επιχείρησαν με χυδαίο τρόπο να την κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά. «Ευτυχώς που είμαστε εμείς και σας σώσαμε», ήταν τα βασικό μήνυμα που εξέπεμπαν σε κάθε τους εμφάνιση”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση πορεύτηκε “με μόνη πυξίδα την πολιτική σκοπιμότητα” δημιουργώντας εικόνα “επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα”, ενώ την κατηγορεί για “αλλοπρόσαλλη πολιτική”: “αντί να επιβάλουν για κάθε τουρίστα που έρχεται από όλες τις πύλες εισόδου, υποχρεωτικά αρνητικό τεστ 72 ωρών, όπως δηλαδή επέβαλαν μόνο στον Προμαχώνα, υιοθέτησαν τελικά διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα από πύλη εισόδου σε πύλη εισόδου”.

“Ενώ προχθές ανακοινώθηκαν 110 κρούσματα, σχεδόν 40 περισσότερα από όσα είχαμε την ημέρα που ανακοινώθηκε το lockdown, η κυβέρνηση αυξάνει τη πληρότητα των πλοίων από 65% σε 80% και ανοίγει την κρουαζιέρα”.

“Η επικοινωνιακή προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών είναι τουλάχιστον ανήθικη”, αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, και καταλήγει:

Αυτοί που κατασκεύασαν ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας, αποσκοπώντας στην μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Αυτοί που έπαιξαν με το φόβο των ανθρώπων και προσπάθησαν να τον εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Αυτοί που σπατάλησαν κατά το δοκούν 20 εκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο ταμείο, σε ΜΜΕ της αρεσκείας τους, για μια άχρηστη επικοινωνιακή εκστρατεία για το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», ενώ το θέμα ήταν πρώτη παγκόσμια είδηση και η παραμονή στο σπίτι υποχρεωτική, το ελάχιστο που έχουν να κάνουν σήμερα είναι να σταματήσουν αμέσως το παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών στους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν.
Ας σταματήσουν τουλάχιστον να μας κουνάνε και το δάχτυλο”.

Η ανάρτηση του Αλέξη ΤσίπραΠηγή άρθρου www.news247.gr