Τσίπρας σε Αποστολάκη: Ενδεχόμενη υπουργοποίηση σημαίνει αποστασία

Πλούσιο φαίνεται πως είναι το παρασκήνιο πίσω από την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό να προβαίνει στη συγκεκριμένη κίνηση για λόγους εντυπώσεων και επικοινωνίας.
Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η σημερινή υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε επικοινωνήσει την περασμένη εβδομάδα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία».

Ο κ. Αποστολάκης φέρεται να διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη», προσθέτουν και καταλήγουν, διαμηνύοντας: «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Αυτό, ακριβώς, προέταξε και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο σχόλιό του για τον ανασχηματισμό αναφέροντας: Ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης.

Κυβερνητικές διευκρινίσεις

Από την πλευρά του το Μαξίμου κάνει λόγο για «μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019. Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019 και εν συνεχεία υπουργός Εθνικής Αμυνας. Έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου, με βάση την πολύχρονη εμπειρία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης».

Όταν ο Μητσοτάκης διαμαρτυρόταν για τον υπουργό Αποστολάκη

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και η υπουργοποίησή του είχε προκαλέσει τότε έντονες αντιδράσεις στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προχωρήσει σε προσβλητική σύγκριση του κ. Αποστολάκη με στρατηγούς της χούντας.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr