Τραγωδία στα Τέμπη: Αντιεξουσιαστές τα έσπασαν στο Σύνταγμα μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία

Τραγωδία στα Τέμπη: Αντιεξουσιαστές τα έσπασαν στο Σύνταγμα μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία

Από επεισόδια σημαδεύτηκε η σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Η πορεία είχε ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από τα Προπύλαια και κατέληξε στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή. Εκεί, οι συγκεντρωμένοι άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων.

Κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές ωστόσο πέταξαν φωτοβολίδες και πέτρες στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, για να τους απομακρύνει.

Για λίγη ώρα, μετά τις 20:30, η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Σημειώνεται πως η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους» διοργάνωσε τη σιωπηρή διαμαρτυρία στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια. Συμμετέχουμε στην σιωπηρή διαμαρτυρία στις 3 Μαρτίου 2023, στο Σύνταγμα στις 19:00».

Λόγω της πορείας είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου και στη λεωφόρο Αμαλίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος. Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας με σχετική της δημοσίευση είχε καλέσει όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Η κινητοποίηση έγινε σήμερα Παρασκευή (03/03) και ώρα 12:00 στα Προπύλαια. Παράλληλα, υπήρχε κάλεσμα για συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων: Οι δυσκολίες στην ταυτοποίηση θυμάτων και το πρωτόκολλο που ακολουθείται

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα – Βαγόνι Β3, θέση 67: Εδώ καθόταν η άτυχη Ιφιγένεια – Δείτε φωτογραφία

Σύγκρουση τρένων: «Δεν μπορεί να είναι το παιδί μου» – Ατελείωτος θρήνος στην κηδεία της 34χρονης Αθηνάς στην ΚατερίνηΠηγή άρθρου www.protothema.gr