Τραβάει το σχοινί ο Τραμπ: ‘Τα επεισόδια είναι οργανωμένα από τη ριζοσπαστική αριστερά’ – Κόσμος

Estimated read time 1 min read

Την ώρα που σχεδόν όλη η Αμερική έχει εξεγερθεί για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ απο λευκό αστυνομικό ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά με προκλητικά tweets που μόνο οργή προκαλούν.

Αφού έγραψε ότι αν οι διαδηλωτές είχαν παραβιάσει τον φράχτη του Λευκού Οίκου θα τους είχαν υποδεχθεί “τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα” και ειρωνευόμενος έγραψε σε άλλο tweet οτι “απόψε υποθέτω οτι είναι νύχτα MAGA στον Λευκό Οίκο (σ.σ. MAGA σημαίνει Make America Great Again) o Αμερικανός πρόεδρος το προχώρησε γράφοντας σε νέα ανάρτηση οτι υποκινητές των επισοδίων είναι μέλη της ANTIFA και της ριζοσπαστικής αριστεράς κι οτι οργανώνονται από ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ..

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο κυβερνήτης της Μινεσότα επιστράτευσε την Εθνοφρουρά με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει οτι ο στρατός μπορεί να αναπτύξει δυνάμεις στην Μινεάπολη «πολύ γρήγορα» για να αντιμετωπίσουν βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Μη κατονομαζόμενος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο στρατός έχει δώσει εντολή σε δυνάμεις της Στρατιωτικής Αστυνομίας να είναι έτοιμες να επέμβουν αν οι τοπικές αρχές χρειασθούν την βοήθειά τους.

«Εχουμε την δυνατότητα να αναπτύξουμε εκεί τον στρατό μας εκεί πολύ γρήγορα», εάν ζητηθεί η βοήθειά του, προειδοποίησε το απόγευμα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς δήλωσε ότι η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς είναι αναγκαία διότι ξένα στοιχεία εκμεταλλεύονται τις διαδηλώσεις για να σπείρουν το χάος και ότι περιμένει πως οι αποψινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα είναι οι βιαιότερες μέχρι σήμερα.

Καλιφόρνια.
Καλιφόρνια.