Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού για τον Δράμας Παύλο

Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού για τον Δράμας Παύλο

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/05 23:36

pavlos dramas

Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκε για την εις Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, διαπρεπούς και λαμπρού Ιεράρχου, αξίου διαδόχου των μεγάλων προκατόχων του, μεταξύ δε αυτών και του, από Δράμας Σμύρνης, ιεροεθνομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου, για τον οποίο ανήγειρε και περικαλλέστατο ναό. 

Ο μακαριστός Παύλος έλαβε πτυχίο και στη συνέχεια διδακτορικό από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ. Ήταν σπάνια η γνώση του για τον πολιτισμό και την ιστορία του Πόντου απ’ όπου καταγόταν.

Το Τμήμα μας εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά του, συμμετέχει στην μεγάλη θλίψη και στον πόνο του κλήρου και του λαού της ιεράς Μητροπόλεως Δράμας για την εκδημία του διακεκριμένου Ιεράρχη της κυρού Παύλου και προτίθεται να τελέσει Ιερό Τρισάγιο στον ναό της Θεολογικής Σχολής εις μνήμην του.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Κωνσταντίνος Π. Χρήστου

Καθηγητής

Εμφανίσεις: 39067

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή άρθρου www.romfea.gr