Το πλήρωμα του Eisenhower δεν θα επισκεφθεί τα Χανιά λόγω κορωνοϊού

Estimated read time 1 min read


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 01:48

Τελείως διαφορετική από ότι παλαιότερα, είναι η «επίσκεψη» του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower, το οποίο κατέπλευσε το πρωί του Σαββάτου στην προβλήτα Κ-14 στο Μαράθι των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περίπου 5.500 μέλη του πληρώματος δεν πρόκειται να επισκεφθούν την πόλη των Χανίων, όπως γινόταν σε άλλες ανάλογες παρουσίες πολεμικών σκαφών, αλλά θα παραμείνουν στους χώρους του αεροπλανοφόρου και της βάσης.

Και αυτό γιατί παρά του ότι όλοι έχουν εμβολιαστεί και με την δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna, κρίθηκε προτιμότερο να μην κυκλοφορήσουν στην πόλη τηρώντας τα μέτρα που ισχύουν, και επιπλέον είναι κλειστά όλα τα καταστήματα και ειδικά της εστίασης.

Ίσως να υπάρξει ειδική άδεια μόνο για περίπου 20 υψηλόβαθμους αξιωματικούς οι οποίοι είναι πιθανόν να διαμείνουν για λίγο σε ξενοδοχείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την διοίκηση της Βάσης έγιναν ειδικές συμφωνίες με επιχειρηματίες των Χανίων, οι οποίοι «έστησαν» μικρά καταστήματα στην προβλήτα και στους χώρους της βάσης, για να μπορούν να προμηθευτούν τα μέλη του πληρώματος αναμνηστικά, είδη διατροφής κλπ.

Δείτε φωτογραφίες 

Πηγή: flashnews.gr


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 01:48

Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author