Το πακέτο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Φοροελαφρύνσεις, κίνητρα για εργασία νέων, μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενα ολοκληρωμένο όσο και στοχευμένο πακέτο μέτρων αναμένεται να εξαγγείλει αύριο, Σάββατο, από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, το πακέτο μέτρων θα υπερβεί τα αναμενόμενα, μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για εκτόξευση του ΑΕΠ και ανάπτυξη 16,2% για την ελληνική οικονομία.

Από τα αναμενόμενα πρόσθετα έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός φέρεται έτοιμος να αναδιανείμει ένα «μέρισμα ανάπτυξης» στους πολίτες.

Το πακέτο εξαγγελιών Μητσοτάκη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κίνητρα για την ένταξη των νέων στην αγορά, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων, κίνητρα για εμβολιασμούς στις ηλικίες 12-17, νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και μέτρα ανάσχεσης του επερχόμενου κύματος ανατιμήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μέτρα για τους νέους

Στο επίκεντρο των ανακοινώσεων αυτών αναμένεται να είναι ένα πρόγραμμα για την πρόσβαση των νέων στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά νέους 18-29 ετών προκειμένου να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εργασία και θα προβλέπει μια γενναία επιχορήγηση των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν νέους χωρίς εργασιακή εμπειρία, προκειμένου να ξεκινήσουν την πρώτη τους δουλειά. Ανάλογα γενναίο μπόνους θα δίνεται και σε νέους που θα ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους.

Επίσης, θα υπάρχουν μέτρα για την πρόσβαση στη γνώση και την τεχνολογία. Από τα μέτρα που έχουν συζητηθεί είναι να δοθούν προγράμματα με data.

Τι θα εξαγγείλει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Φοροελαφρύνσεις, μείωση ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικών εισφορών, αντίμετρα για τις ανατιμήσεις

Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε τα νοικοκυριά να καταστραφούν από την κρίση του εισαγόμενου πληθωρισμού

Ασφαλιστικές και άλλες ελαφρύνσεις

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα εξαγγείλει:

  • Επέκταση της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά ενδεχομένως και για δημόσιο τομέα, καθώς και για συνταξιούχους
  • Επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3%
  • Περαιτέρω μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 22% από 24%.

Κίνητρα για εμβολιασμούς στους νέους 12-17 ετών

Παράλληλα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα επεκτείνει το μπόνους των 150 ευρώ του freedom pass και στην ομάδα 12-17 ετών, ως κίνητρο για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Τα μέτρα ενόψει ανατιμήσεων

Για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και τα αγαθά η κυβέρνηση σχεδιάζει επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου ώστε να υπερδιπλασιαστούν οι δικαιούχοι, παρεμβάσεις στη χονδρική της αγοράς ενέργειας ώστε να απορροφηθούν αυξήσεις και σε όσους τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος δεν είναι στη ΔΕΗ και τις επιχειρήσεις.

Στο τραπέζι των εξαγγελιών βρίσκεται μέχρι τελευταία στιγμή και η μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα αγαθά, ώστε να μην επιβαρυνθεί υπέρμετρα το καλάθι του νοικοκυριού.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr