Το Μετρό της Αθήνας μεγαλώνει μετά από 6,5 χρόνια- Εγκαινιάστηκε η επέκταση μέχρι τη Νίκαια – Κοινωνία

Μία μεγάλη μέρα είναι η Δευτέρα για το Αθηναϊκό δίκτυο Μετρό. Έπρεπε να περάσουν 2.756 ημέρες, περίπου 6,5 χρόνια, για να δούμε να προστίθενται νέοι σταθμοί. Πριν από λίγο, παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, εγκαινιάστηκαν οι σταθμοί Μετρό ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ και ΝΙΚΑΙΑ.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: “Προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας. Η πανδημία δεν σταμάτησε το έργο και στο διάστημα του 1 έτους ξεπεράσαμε τις τεχνικές δυσκολίες”.

Για το μεγάλο έργο της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά ανέφερε ΌΤΙ όταν ολοκληρωθεί θα εξυπηρετεί 140.000 πολίτες καθημερινά.

Τόνισε μάλιστα την οικολογική διάσταση του έργου αλλά και το ότι η λειτουργία του μετρό υποκαθιστά τη χρήση ρυπογόνων οχημάτων και βοηθά στη βελτίωση της καθημερινότητας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε “μόνο το Μετρό μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο λεκανοπέδιο της Αττικής” και αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια να ξεκινήσει και η κατασκευή της νέας Γραμμής 4 παρά τις νομικές δυσκολίες.

Επίσης, εξήρε την προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου αλλά και πιο πριν, καθώς όπως ανέφερε “όλες οι κυβερνήσεις συνέβαλαν με μια δόση μεγαλοψυχίας”.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αξία των έργων ΣΔΙΤ αναφέροντας ότι “το μέλλον είναι η σύμπραξη ιδιωτών με το κράτος, για τη δημιουργία νέου πλούτου”.

Λίγα λόγια για το έργο

Οι τρεις νέοι σταθμοί αποτελούν το μισό της επέκτασης της γραμμής 3 από την Αγία Μαρίνα προς το κέντρο του Πειραιά. Με τη λειτουργία τους οι νέοι σταθμοί αναμένεται να εξυπηρετήσουν τους πολυπληθείς ομώνυμους Δήμους και να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την επιβατική κίνηση του δικτύου Μετρό της πόλης.

Το νέο τμήμα Αγία Μαρίνα-Νίκαια συνδέει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλού και της Νίκαιας με το δίκτυο του Αθηναϊκού Μετρό δίνοντας απευθείας πρόσβαση σε σημαντικού συγκοινωνιακούς κόμβους όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, η Δουκίσσης Πλακεντίας, το λιμάνι του Πειραιά και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η εμπορική λειτουργία των σταθμών θα ξεκινήσει κανονικά αύριο το πρωί μαζί με το υπόλοιπο δίκτυο. Στους τρεις σταθμούς από την πρώτη μέρα θα λειτουργεί το σύστημα του “έξυπνου” ηλεκτρονικού εισιτηρίου και προσωρινά αντί για πύλες στις εισόδους θα υπάρχουν τα ακυρωτικά μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί στα λεωφορεία.

Το Μετρό της Αθήνας μεγαλώνει μετά από 6,5 χρόνια- Εγκαινιάστηκε η επέκταση μέχρι τη Νίκαια