Το «αντίο» ενός μεγάλου σκόρερ…

Για πολλούς ο Θωμάς Μαύρος ήταν ένας μικρός… Θεός! Μπορεί να ακούγεται ιεροσυλία, ωστόσο ο Μαύρος δεν ήταν ένας κοινός ποδοσφαιριστής για…

Το «αντίο» ενός μεγάλου σκόρερ…

Για πολλούς ο Θωμάς Μαύρος ήταν ένας μικρός… Θεός! Μπορεί να ακούγεται ιεροσυλία, ωστόσο ο Μαύρος δεν ήταν ένας κοινός ποδοσφαιριστής για τους «Ενωσίτες». Σαν σήμερα, 14 Νοεμβρίου του 1993 ο μεγάλος αυτός ποδοσφαιριστής είπε το επίσημο «αντίο» στα γήπεδα…

 

Ο Θωμάς Μαύρος ήταν από τους ποδοσφαιριστές που εάν αγωνιζόταν στις μέρες μας το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν αδύνατον να τον κρατήσει. Τα 260 τέρματα που έχει πετύχει στην καριέρα του στην άλλοτε Α΄Εθνική τον κρατούν ακόμα στην κορυφή της λίστας των «γκολτζήδων» και πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να τον αποκαθηλώσει από εκεί.

Οι τρεις μεγάλες (ποδοσφαιρικές) αγάπες του Θωμά Μαύρου ήταν ο Πανιώνιος, απ΄όπου ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ, στην οποία έδωσε και την ψυχή του κατακτώντας μαζί της δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, τρεις φορές το βραβείο του πρώτου σκόρερ και φυσικά το ασημένιο παπούτσι της Ευρώπης το 1979. Η τρίτη αγάπη του μεγάλου αυτού σκόρερ ήταν η εθνική ομάδα με την οποία αγωνίστηκε 36 φορές πετυχαίνοντας 12 τέρματα.

Η ΑΕΚ και η εθνική ομάδα ήταν οι δύο τελευταίες φανέλες που φόρεσε ο Θωμάς Μαύρος το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου του 1993. Ήταν το φιλικό παιχνίδι που διοργάνωσε η «Ένωση» για να τιμήσει τον Μαύρο. Πού αλλού; Μα στο «σπίτι» του 39χρονου (τότε) παίκτη, το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr