Τουρκία: Στο τριεθνές ο Χουλουσί Ακάρ -Επιθεώρησε στρατεύματα στα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία | ΚΟΣΜΟΣ

Estimated read time 1 min read

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στα τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία πραγματοποίησε ο Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με
τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ακάρ βρέθηκε στην
Ανδριανούπολη το απόγευμα της Πέμπτης
30 Ιουλίου και διενέργησε επιθεωρήσεις
με υψηλόβαθμα στελέχη από το Στρατό
Ξηράς, την Αεροπορία, αλλά και το Ναυτικό
των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα δημοσιεύματα σημειώνουν πως ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας πραγματοποίησε επιθεώρηση στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, αλλά και σε στρατεύματα στα σύνορα με τη χώρα μας και τη γειτονική Βουλγαρία.

Δηλώσεις Ακάρ για τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Δικαίωμα μας να κάνουμε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία: Το Barbaros έφτασε έξω από την Αμμόχωστο

Νωρίτερα, ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, συνέχιζε την εμπρηστική «ρητορική» της Αγκυρας, λέγοντας πως η κυβέρνηση της γείτονος χώρας θα κάνει «ότι χρειάζεται για να προστατεύσει τα δικαιώματα των Κύπριων αδερφών μας».

«Η Κύπρος, οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας εκεί», δήλωσε ο Ακάρ στο πλαίσιο της Ημέρας Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στην Άγκυρα.

Το Barbaros κινείται προς την κυπριακή ΑΟΖ

Με το ερευνητικό πλοίο Barbaros να κινείται προς την περιοχή για σεισμικές έρευνες, ο Ακάρ συνέχισε λέγοντας ότι «η Τουρκία και η ΤΔΒΚ με τους αδελφούς μας εκεί, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με τα δικαιώματά μας και το διεθνές δίκαιο».

Ακόμη, ο Ακάρ σχολίασε ότι κάθε πρόταση για λύση στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο «που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ θα είναι μάταιη και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί».Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author