Τις εφημερίδες τις κάνουν οι άνθρωποι…

“Διάβασα αυτό και μετά διάβασα αυτό, ενώ μέρες τώρα πάνε κι έρχονται πληροφορίες ότι το πράγμα στις «Αποκαλύψεις» έχει αρχίσει και στενεύει. Ότι και χθες έγιναν κάποιες κουβέντες για κουτσούρεμα κάποιων αμοιβών, τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα, δηλαδή. Και πάω βλάκωδώς, ως απλός παρατηρητής, ενίοτε και αναγνώστης, και αναλογίζομαι το εξής απλό. Καλώς ή […]

“Διάβασα αυτό και μετά διάβασα αυτό, ενώ μέρες τώρα πάνε κι έρχονται πληροφορίες ότι το πράγμα στις «Αποκαλύψεις» έχει αρχίσει και στενεύει.

Ότι και χθες έγιναν κάποιες κουβέντες για κουτσούρεμα κάποιων αμοιβών, τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα, δηλαδή. Και πάω βλάκωδώς, ως απλός παρατηρητής, ενίοτε και αναγνώστης, και αναλογίζομαι το εξής απλό. Καλώς ή κακώς, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, οι εφημερίδες ζουν από την ύλη και από τη φρέσκια σκέψη τους. Όταν βλέπεις και στην τηλεοπτική διαφήμιση τους, προμοτάρεται το cd και το dvd και το επόνζ σώβρακο για την παραλία, το Μέσο είναι σταμπιλαρισμένο από την αρχή.

Τις εφημερίδες δεν τις κάνει ούτε το ακριβό χαρτί ούτε οι φουλ σελίδες χρώμα ούτε τα ένθετα της show biz αντιγραφής και της γεροντίλας. Τις κάνουν οι άνθρωποι, ο βαθμός παρέμβασης τους και η καθαρή σκέψη. Κι από εδώ απουσιάζουν τα δύο τελευταία.

* Καλώς σας βρήκα και καλά μας… ταξίδια