Τη βύθιση του καταδρομικού Moskva ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Τη βύθιση του καταδρομικού Moskva ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Τη βύθιση του καταδρομικού «Moskva», στη διάρκεια της ρυμούλκησής του προς το λιμάνι ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Κατά τη ρυμούλκηση προς τον προορισμό του λιμανιού, λόγω ζημιών στο κύτος που προκλήθηκαν από έκρηξη πυρομαχικών εξαιτίας φωτιάς, το καταδρομικό Moskva έχασε τη σταθερότητά του. Στις θυελλώδεις συνθήκες της θάλασσας, το πλοίο βυθίστηκε», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το «Moskva» φέρεται να βρισκόταν περίπου 90 χιλιόμετρα νότια της Οδησσού, όταν ξέσπασε φωτιά στο πλοίο την Τετάρτη. Το πλήρωμα έχει εκκενωθεί επιτυχώς, χωρίς να αναφέρονται θύματα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ρωσία απέδωσε τις ζημιές που προκλήθηκαν στο πλοίο, σε έκρηξη πυρομαχικών, μετά από πυρκαγιά. Από την πλευρά της η νότια στρατιωτική διοίκηση του στρατού της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει ότι έπληξε το ρωσικό καταδρομικό Moskva με πυραύλους Neptune.

Σχολιάζοντας την βύθιση του «Moskva», ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, υποστήριξε ότι  αποτελεί «σκληρό πλήγμα» για τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή και πως «θα έχει συνέπειες» στις επιχειρησιακές τους ικανότητες, γιατί το συγκεκριμένο πλοίο ήταν «κλειδί» στις προσπάθειές τους να εδραιώσουν τη «ναυτική κυριαρχία στη Μαύρη Θάλασσα».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS)

Πηγή άρθρου www.902.gr