Την Τρίτη οι ανακοινώσεις από τον Βασίλη Κικίλια

Σε ανακοινώσεις για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες, θα προχωρήσει αύριο στις 12.00 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στις ανακοινώσεις, οι οποίες θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας, θα συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Τα μέτρα που έρχονται από Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με τις τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων εστίασης σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους και ακόμη και να μπαίνουν οι πολίτες σε εμπορικά καταστήματα μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παράλληλα, εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός έλεγχος με δύο PCR ή rapid test την εβδομάδα, που έχει ήδη ανακοινωθεί για τους εκπαιδευτικούς, και σε άλλους κλάδους εργαζόμενων. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα έχουν ένα ακόμη κίνητρο για να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι πολίτες, καθώς διαφορετικά θα επιβαρύνονται με το κόστος των δύο τεστ.

Παράλληλα, εξετάζεται και η επαναφορά της καθολικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους πέραν των εσωτερικών, τόσο για ανεμβολίαστους όσο και για εμβολιασμένους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΠηγή άρθρου www.news247.gr