Τζ. Πάιατ νέος υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα θέματα Ενέργειας!

Τζ. Πάιατ νέος υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα θέματα Ενέργειας!

O πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την Μεγάλη Παρασκευή την πρόθεσή του να ορίσει τον Τζέφρι Πάιατ υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα ενέργειας, μεταδίδει το HELLAS JOURNAL.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τζέφρι Πάιατ υπηρετεί σήμερα ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θέση που κατέχει από το 2016. Από το 2013 έως το 2016 διετέλεσε πρέσβης στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, υπηρέτησε ως Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής του Γραφείου Κέντρο-Ασιατικών και Νότιο-Ασιατικών Υποθέσεων. Υπήρξε επιτετραμμένος της Αμερικανικής Αποστολής στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και σε Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη.

Από το 1999 έως το 2002 υπηρέτησε ως Οικονομικός Σύμβουλος στο αμερικανικό προξενείο του Χονγκ-Κονγκ και από το 1997 μέχρι το 1999 ως επικεφαλής του αμερικανικού προξενείου στη Λαχώρη του Πακιστάν. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο επιτελείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ, και συμμετείχε στις αποστολές των ΗΠΑ στην Ονδούρα και την Ινδία.

Ο Τζέφρι Πάιατ έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Ιρβάιν). Το 1987 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΟ HELLAS JOURNAL

Tags: ΠΑΪΑΤ ΗΠΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ ΥΦΥΠΕΞ ΗΠΑ

Πηγή άρθρου www.defence-point.gr