Τα σενάρια για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις: Πασχαλινή έξοδος με «όπλο» τα self tests

Κυριακή 11 Απριλίου 2021, 15:26

Εurokinissi

Τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχυθεί η κοινωνική αποσυμπίεση ενόψει Πάσχα, χωρίς να επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξετάζουν ειδικοί και κυβέρνηση, με τα σενάρια να μιλούν για απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων με «όπλο» τα self tests. Το προανήγγειλε νωρίτερα ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτραπεί η πασχαλινή έξοδος με προϋπόθεση τη διενέργεια self tests. 

Σε αυτό το σενάριο, οι εκδρομείς και αφού θα έχουν κάνει τεστ πριν από την αναχώρησή τους, θα μπορούν να ταξιδέψουν στην περιφέρεια, έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα πάντα φυσικά θα κριθούν από την πρόταση των λοιμωξιολόγων, με τον πρωθυπουργό να έχει ξεκαθαρίσει στην προ ημερών συνέντευξή του στο Star, ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι εισηγηθούν οι ειδικοί.

Η πλειοψηφία των ειδικών εκφράζουν επιφυλάξεις για την άρση στους περιορισμούς των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα, με βάση τουλάχιστον τα υφιστάμενα δεδομένα. «Οδηγό» για τις όποιες αποφάσεις θα αποτελέσουν οι δύο εβδομάδες πριν τις γιορτές. Όπως όλα δείχνουν οι κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη ή την Παρασκευή πριν από το Σάββατο του Λαζάρου, οπότε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα κληθεί να λάβει αποφάσεις.

Πηγή άρθρου www.liberal.gr