Τα σενάρια για άρση των περιορισμών: Ανοίγουν κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι, τι αλλάζει με τον κωδικό «6»

Estimated read time 1 min read

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, 11:10

Ανοίγουν κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι, τι αλλάζει με τον κωδικό «6»

Eurokinissi

Μικρές προσαρμογές, όπως άνοιγμα κομμωτηρίων και αρχαιολογικών χώρων, κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών μετακίνηση και αλλαγή χρήσης του κωδικού «6» για τα οχήματα, συγκαταλέγονται στα βασικά σενάρια για μερική άρση των περιοριστικών μέτρων.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια «βαλβίδα αποσυμπίεσης και εκτόνωσης» των πολιτών και να επαναλειτουργήσουν δραστηριότητες που έχουν τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα, η οποία εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη.

Τα κυβερνητικά μέτρα θα κινηθούν με γνώμονα την τήρηση των μέτρων που έχουν αποτέλεσμα, την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αύξηση των τεστ, όπου υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής στις 22 Μαρτίου με ραντεβού, να επαναλειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και να καταργηθεί ο χιλιομετρικός περιορισμός, ενώ συζητείται το SMS με αριθμό «6» να περιλαμβάνει και μετακίνηση με αυτοκίνητο χωρίς τον περιορισμό να επιτρέπεται μόνο με ποδήλατο η για πεζούς, όπως ισχύει σήμερα. 

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετάται να μετατεθεί χρονικά έως τις 9 το βράδυ το όριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, αντί για τις 7 το βράδυ που ισχύει τώρα.

Τα οριστικά μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο από την κυβέρνηση, με βάση την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, η οποία θα έχει συνεδριάσει νωρίτερα.

Όσο αφορά το λιανεμπόριο θα συζητηθεί την άλλη Παρασκευή το πότε και πώς θα ανοίξει, πάντοτε ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, ενώ η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων πάει πιο πίσω.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης προτείνεται στις 22 Μαρτίου να ανοίξουν τμήματα του λιανεμπορίου (κομμωτήρια), στις 29 Μαρτίου να απελευθερωθεί το σύνολο του εμπορίου και στις 12 ή 19 Απριλίου να ανοίξει το κομμάτι της εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους, επιθυμώντας να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος μέχρι το Πάσχα.

Πηγή άρθρου www.liberal.gr

You May Also Like

More From Author