Τέσσερις υπουργοί για έξι αεροπλάνα…

Έσπασε το τηλέφωνό μου σαββατοκύριακο από τα αγριεμένα τηλεφωνήματα φίλων, ανώτατων αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυ

  • Έσπασε το τηλέφωνό μου σαββατοκύριακο από τα αγριεμένα τηλεφωνήματα φίλων, ανώτατων αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού που ούρλιαζαν: «Πες τους ότι ο στρατός δεν είναι τσίρκο να έρχονται οι διάφορες μαϊμούδες να το παίζουν υπουργοί, όταν δεν έχουμε ανταλλακτικά για αεροπλάνα, τεθωρακισμένα και φρεγάτες».
  • Ένα πτέραρχος της Π.Α μου έστειλε μάλιστα μήνυμα στο κινητό μου γράφοντας: «Είναι τόσο γελοίοι που έβαλαν 4 υπουργούς στο υπουργείο Άμυνας (είναι ένας υπουργός, ένας αναπληρωτής και 2 υφυπουργοί) για να διοικούν μία Πολεμική Αεροπορία με έξι ετοιμοπόλεμα αεροπλάνα κι ένα Ναυτικό που έχει αξιόπλοη μία φρεγάτα».
  • Δεν ξέρω αν είναι σωστές αυτές οι πληροφορίες ή είναι η εκφρασμένη αγανάκτηση ενός στρατιωτικού που ζει αυτές τις θλιβερές ημέρες μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά κι εμένα μου φαίνεται λίγο κωμικό να υπάρχουν τέσσερις υπουργοί σε ένα υπουργείο που έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα με τις ελλείψεις και στα τρία όπλα λόγω μείωσης των κρατικών δαπανών.
  • Κατά τ’ άλλα έβλεπα τον κ. Αβραμόπουλο το νέο υπουργό ‘Αμυνας να καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι όταν περπατούσε στο κόκκινο χαλί στο Πεντάγωνο επιθεωρώντας τα τμήματα που του παρουσίαζαν όπλα.