Σύψας: Νέα μέτρα ακόμα και αύριο αν υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας

Estimated read time 1 min read

Για άλλη μια φορά ο ο γνωστός λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Αττική προειδοποιώντας ότι αν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων, τότε θα πρέπει να ληφθούν μέτρα «ακόμα και αύριο».

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, ο Νίκος Σύψας υποστήριξε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι επόμενες επτά με 10 μέρες είναι εξαιρετικά σημαντικές. 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός lockdown και στο πως αυτό θα μπορούσε να γίνει, αν δηλαδή θα είναι γενικό, σε όλη την Αττική ή αν θα είναι τοπικό, κάτι που πάντως εκτίμησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού οι δήμοι επικοινωνούν μεταξύ τους.

«Δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι οριζόντιο ή αν είναι τεχνικά δυνατό να γίνει απομόνωση ενός δήμου στην Αττική» είπε και πρόσθεσε ότι το κέντρο είναι «το μεγάλο μας πρόβλημα» γιατί «είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης».

Το αν μπορεί να γίνει τοπικό lockdown συζητείται με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αν δεν μπορεί να γίνει, τότε το ενδεχόμενο lockdown θα γίνει οριζόντια, σε όλη την Αττική.

«Δεν χρειάζεται κανένας πανικός. Αν αποδώσουν τα μέτρα, δεν θα υπάρξει lockdown» είπε επίσης ο Νίκος Σύψας. Πηγή άρθρου www.documentonews.gr

You May Also Like

More From Author