Σύψας: Γιορτές χωρίς συγγενείς και φίλους – Θα ζοριστούμε τον Ιανουάριο – Υγεία

Για βραδεία αποκλιμάκωση της επιδημίας που φαίνεται από τον αριθμό των κρουσμάτων έκανε λόγο ο Νίκος Σύψας και όπως τόνισε αυτό οφείλεται στην απόδοση του lockdown.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν ακόμη, καθώς όσον αφορά τις νοσηλείες και τους αθανάτους η αποκλιμάκωση είναι πιο αργή.

Για το άνοιγμα καταστημάτων είπε οτι “με 600 διασωληνωμένους είναι κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα”.

Τόνισε ότι “αναμένουμε τον Ιανουάριο να ζοριστούμε. Αν επιστρέψουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων θα ξαναγίνει lockdown” είπε, ενώ για τις γιορτές υπογράμμισε ότι δεν πρέπει υπάρξουν επισκέψεις από συγγενείς και φίλους.

Για το  άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου ο κ. Σύψας είπε πως αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, “τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία”.

Τέλος αναφορικά με τις εκκλησίες ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι “η  εκκλησία στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις. Πρέπει να κάνει το καθήκον της, προέχει η δημόσια υγεία. Η εκκλησία να μην εκθέσει τους πιστούς σε κανέναν κίνδυνο”.


 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.grΠηγή άρθρου www.news247.gr