Σύψας: Ανησυχώ για τα κρούσματα στην Ξάνθη -Είναι μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε | ΕΛΛΑΔΑ

Εντονα ανήσυχος για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Β. Ελλάδα και ειδικά στην Ξάνθη, εμφανίστηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, ο κ. Σύψας ήταν καθησυχαστικός για τους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας επισημαίνοντας ότι μόλις τα 7 από τα 28 κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα, είναι εισαγόμενα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ξάνθη – όπου μόνο σήμερα εμφανίστηκαν δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού – έκανε λόγο για «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και «δεν μπορούμε να σβήσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Το πρόβλημα είναι η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Ξάνθη που έχουμε μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε. Όμως και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας παρατηρούνται κρούσματα, καθώς φαίνεται να υπάρχουν μετακινήσεις εργαζομένων στο εξωτερικό, όπως στη Γερμανία και πηγαινοέρχονται στη Θράκη. Επιπλέον, εποχικοί εργάτες από χώρες των Βαλκανίων που πηγαινοέρχονται στη Ελλάδα ενδεχομένως να κάνουν αυτή τη μικρή διασπορά. Ο τουρισμός είναι ελεγχόμενος προς το παρόν», σημείωσε ο κ. Σύψας.

Επιπλέον, ο καθηγητής τόνισε ότι «είναι σίγουρο ότι αυτοί οι αριθμοί σχετίζονται με τα βόρεια σύνορά μας, όπου υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων σε Αλβανία και Βουλγαρία».

Τέλος, σχετικά με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι εντοπίζονται περισσότεροι, γιατί διενεργούνται πολύ περισσότερα τεστ συμπληρώνοντας ότι «φαίνεται ότι και το χειμώνα είχαμε πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς που δεν εντοπίσαμε».Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr