Σύνοδος Κορυφής: «Ιστορική» τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με τους 27 της ΕΕ -Η πρώτη Αμερικανού προέδρου μετά από 11 χρόνια | ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να προστατεύσουν από κοινού την παγκόσμια ασφάλεια, τη δημοκρατία και τη σταθερότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, στην οποία έκανε παρέμβαση μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι οι αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου βρίσκονται και πάλι υπό πίεση, υπάρχουν απειλές, εσωτερικές και εξωτερικές απειλές… και περισσότερο από ποτέ άλλοτε οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν σήμερα ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Μένοντας ο
ένας στο πλευρό του άλλου, η ΕΕ και οι
ΗΠΑ μπορούν να δείξουν ότι οι δημοκρατίες
είναι στην καλύτερη θέση για να
προστατεύσουν τους πολίτες τους, για
να προωθήσουν την αξιοπρέπεια και να
υπηρετήσουν την ευημερία», έγραψε ο
πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο
Twitter.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οταν ΕΕ και
ΗΠΑ εργάζονται από κοινού, μπορούμε να
συγκροτήσουμε μία εξαιρετική δύναμη
για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο πιο
δίκαιο, πιο πράσινο, πιο ευημερούντα».

Αμέσως μετά την παρέμβαση Μπάιντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία -την πρώτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του- με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η επικοινωνία των δύο ανδρών διήρκεσε 30 λεπτά και διεξήχθη σε «πολύ καλό κλίμα», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr