Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αθήνα: Βίντεο με κήρυγμα υπέρ ISIS πρόδωσε τον 34χρονο

Estimated read time 1 min read

Φωτογραφία αρχείου

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ένας 34χρονος Ιρακινός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. 

Ο 34χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη ύστερα από πληροφορίες που παρασχέθηκαν από συνεργαζόμενες υπηρεσίες του εξωτερικού σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) 

Ο συλληφθείς κρατείται και ανακρίνεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε.

Ο συλληφθείς είχε φθάσει στην Ελλάδα, με αρχική στάση την Μυτιλήνη, το 2017 και είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα είχε υποβάλει δύο φορές αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο βαθμό, αμφότερες όμως είχαν απορριφθεί. 

Το τελευταίο διάστημα είχε προσφύγει μάλιστα στα διοικητικά δικαστήρια κατά των δικαστικών αποφάσεων, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους.

Κατά πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές γνώριζαν την παρουσία του στη χώρα αλλά αυτό που επιτάχυνε τις εξελίξεις ήταν ενημέρωση που κατέφθασε από ξένη υπηρεσία πληροφοριών η οποία γνωστοποίησε στις ελληνικές αρχές ότι ο Ιρακινός είχε υπάρξει στέλεχος του ISIS.

Μάλιστα υπεδείχθη και ένα βίντεο που βρίσκεται ανηρτημένο στο διαδίκτυο και εικονίζει τον συλληφθέντα να κάνει κάποιου είδους κήρυγμα σε ομοϊδεάτες του.

Ο 34χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας όπου διαμένει με την οικογένειά του με τις διαδικασίες που αφορούν την ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αδίκημα που θεωρείται διαρκές έγκλημα.

Το πρωί της Τρίτης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author