Σχολεία: Θετική εισήγηση από λοιμωξιολόγους να ανοίξουν σε όλη τη χώρα – Κοινωνία

Μετά και την έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία έγινε απόψε, τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα σχολεία ειδικής αγωγής, θα ανοίξουν σε όλες τις περιοχές της χώρας, ακόμη και σε εκείνες οι οποίες βρίσκονται υπό καθεστώς αυστηρής καραντίνας.

Να αναφέρουμε ότι είχε προηγηθεί ένα αλαλούμ πληροφοριών σχετικά με το αν αναμένει η όχι η Κυβέρνηση την εισήγηση της Επιτροπής αύριο για να προχωρήσει στο άνοιγμα ή όχι, κάτι που τελικά ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του το υπουργείο παιδείας.

Στη συνέχεια τέθηκε ζήτημα για το αν θα πρέπει να ανοίξουν οι δομές εκπαίδευσης σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο και ζητήθηκε η γνώμη των ειδικών, οι οποίοι πριν από λίγο αποφάσισαν να εισηγηθούν το άνοιγμα παντού.

Επίσης η Επιτροπή συζήτησε και σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ισχύουν για τους ταξιδιώτες προς τη χώρας μας καθώς σήμερα έληγαν τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί.

Αύριο αναμένεται να συζητήσει εκ νέου η Επιτροπή για λοιπά θέματα που αφορούν στο lockdown.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.grΠηγή άρθρου www.news247.gr