Σχέδιο για εμβολιασμό στα νησιά με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων μέχρι 25 Ιουνίου – Πολιτική

Σχέδιο για τον οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων νησιών με πληθυσμό άνω των 10.000 μέχρι τις 25 Ιουνίου, πλην της Κρήτης, θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

Το σχέδιο συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικιλια και αναπληρωτή Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και των περιφερειαρχών.

Οι ανακοινώσεις αναμενεται να πραγματοποιηθούν το απόγευμα από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη είχε προχωρήσει ο οριζόντιος εμβολιασμός στα νησιά με μέχρι 10.000 κατοίκους.

Το σχέδιο αυτό συνδέεται φυσικά με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαϊου και καθώς ο εμβολιασμός στις νεότερες ηλικιακές ομάδες δεν έχει ακόμη προχωρήσει.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη αναμένονται οι εισηγήσεις της επιτροπής και οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας και άρα και την επέκταση του ωραρίου της εστίασης, τη χρήση του SMS και τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει επισκόπηση των υπόλοιπων βημάτων χαλάρωσης, όπως η κατάργηση του click inside, ωστόσο για το λιανεμπόριο δε θα ανακοινωθούν αποφάσεις άμεσης εφαρμογής, αλλα θα προσδιοριστεί ο χρονικός ορίζοντας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΠηγή άρθρου www.news247.gr