ΣΥΡΙΖΑ: Οικογένεια στην Αλόννησο περιφέρεται έπειτα από θετικό τεστ- Τι απαντά η Πολιτική Προστασία

Με ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απάντησε στη δήλωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για οικογένεια η οποία δεν έχει κατάλυμα στην Αλόννησο, έπειτα από θετικό τεστ της μητέρας στον κορωνοϊό. 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η οικογένεια δεν έχει πού να μείνει, έπειτα από το θετικό τεστ επειδή δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας στην Αλόννησο, ενώ η Πολιτική Προστασία απάντησε ότι οι εν λόγω πολίτες φιλοξενούνται στην ξενοδοχειακή μονάδα όπου αρχικά διέμεναν.  

 

Σε κοινή τους δήλωση η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφεραν ότι η οικογένεια είναι «σε απόγνωση», ελλείψει ξενοδοχείου καραντίνας. Η οικογένεια από τον Βόλο, που έχει μικρό παιδί, «περιφέρεται στην Αλόννησο χωρίς να έχει πού να μείνει», έπειτα από το τεστ στο οποίο βρέθηκε θετική η μητέρα, πριν από την αναχώρηση από το νησί, σύμφωνα με τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  

 

«Δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας στην Αλόννησο, καθώς μόνο 40 ξενοδοχεία υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, πολύ λιγότερα από τις πραγματικές ανάγκες όπως ήδη αποδείχθηκε», ανέφεραν ακόμη.  

 

«Ο ΕΟΔΥ δεν επιτρέπει μετακίνηση με το πλοίο της γραμμής, ούτε υπάρχει πρόβλεψη για μίσθωση σκάφους ή συνδρομή του Λιμενικού Σώματος. Υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά η οικογένεια, μάλιστα, τους προέτρεψε να τηλεφωνήσουν Σάββατο βράδυ στο Υπουργείο Τουρισμού για να τους κλείσει δωμάτιο!», επεσήμαναν στη δήλωσή τους οι κ.κ. Νοτοπούλου και Μεϊκόπουλος. 

 

«Αυτή τη στιγμή η οικογένεια βρίσκεται κυριολεκτικά στους δρόμους, αφού κανένα ξενοδοχείο δε δέχεται να τους φιλοξενήσει, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους ασκηθεί ποινική δίωξη και να τους επιβληθεί πρόστιμο για την παραβίαση περιοριστικών μέτρων», συμπλήρωσαν. 

 

Η απάντηση της Πολιτικής Προστασίας 

 

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απάντησε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια φιλοξενείται στην ξενοδοχειακή μονάδα όπου αρχικά διέμενε και «δεν βρίσκεται ούτε “περιφερόμενη στο δρόμο” ούτε ‘σε απόγνωση”, όπως αναληθώς διατείνονται στην ανακοίνωσή τους η κα Κ. Νοτοπούλου και ο κ. Α. Μεϊκόγλου». 

 

Επίσης, η Πολιτική Προστασία ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το κρούσμα, «έδωσε σαφείς οδηγίες τόσο προς την οικογένεια, όσο και προς τον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας για την παραμονή της στο χώρο έως την ολοκλήρωση της ενδεδειγμένης υγειονομικής απομόνωσης», καθώς στην Αλόννησο δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας.

 

«Η δε εικόνα περί “περιφοράς” της οικογένειας στο νησί που με τόση γλαφυρότητα περιγράφεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφορά στην αυτόβουλη μετάβασή της στο λιμάνι της Αλοννήσου προς αναχώρηση, όπου ενημερώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές ότι αυτό δεν ήταν δυνατό για το προβλεπόμενο διάστημα της υγειονομικής απομόνωσης, καθώς μια τέτοια κίνηση επιφέρει σοβαρές διοικητικές, αλλά και ενδεχόμενες ποινικές κυρώσεις», συνεχίζει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου www.lifo.gr