Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Εύβοια – Νέο μέτωπο στη Δάφνη

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα που καίνε από το μεσημέρι της Τρίτης (3/8) στην Εύβοια. Νέο μέτωπο αναπτύχθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (4/8) στην περιοχή Δάφνη

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν, με τη βοήθεια των χωματουργικών μηχανημάτων, να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς στο χωριό Κουρκουλοί, όπου είχαν επικεντρωθεί οι προσπάθειες για την κατάσβεση. 

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, και τα επιτελικά στελέχη της Πυροσβεστικής. Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στο μέτωπο προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και τον Δρυμώνα, που έχει φτάσει στην κορυφογραμμή απειλώντας να κάψει πευκώδη έκταση. Οι φλόγες φτάνουν ακόμη και τα 80 μέτρα, όπως εκτιμούν τα στελέχη της Πυροσβεστικής, ενώ το δύσβατο της περιοχής αποκλείει την προσέγγιση της φωτιάς από επίγειες δυνάμεις. Στο μεταξύ οι συνεχείς αναζωπυρώσεις κυκλώνουν τα χωριά Παλαιοχώρι και Καλαμούδι, αναγκάζοντας τις επίγειες δυνάμεις να δίνουν ξεχωριστές μάχες για να αποτρέψουν μεγαλύτερες καταστροφές από αυτές που έχουν καταγραφεί έως τώρα.

Εύβοια – Ροβιές: Δύσκολη κατάσταση – Κατεστραμμένα 100 κτίσματα

Στις Ροβιές, η κατάσταση είναι δύσκολη. Περισσότερα από 100 κτίσματα έχουν υποστεί ζημιές, ενώ βόρεια του δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη προς την Αιδηψό υπάρχουν σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις που κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Συντονιστικού, ζητήθηκε από το κεντρικό Συντονιστικό η συνεπικουρία των εναέριων δυνάμεων. Σε επίπεδο επίγειων δυνάμεων, σύμφωνα με τον κ. Σπανό, στην περιοχή υπάρχουν περισσότεροι από 150 πυροσβέστες από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, που είχαν συνδράμει στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στη Βαρυμπόμπη. Παράλληλα, άρχισαν να μετακινούνται για την περιοχή του Δρυμώνα πυροσβεστικά και χωματουργικά οχήματα, τα οποία κατά τις επόμενες ώρες, θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν κάποια σημεία του πύρινου μετώπου για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Αυτή τη στιγμή στην Εύβοια επιχειρούν 165 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα και 57 οχήματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates – Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ Πηγή άρθρου www.athensvoice.gr