Συνεχίζονται οι έρευνες για την αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία (video)

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία. Επιβατηγό αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα, λίγο μετά την απογείωσή του και δε φαίνεται να επέζησε κανείς από τους 62 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους επτά παιδιά και τρία βρέφη.

Ψαράδες και μέλη σωστικών συνεργείων κρατούν στα χέρια τους αντικείμενα που μπορεί να ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος της εταιρείας SRI WI RI JAYA AIR.

Οι υπηρεσίες διάσωσης της Ινδονησίας στέλνουν πλοία του ναυτικού στην θαλάσσια περιοχή κοντά στην Τζακάρτα, όπου φέρεται ότι συνετρίβη το Boeing 737-500.

Συγγενείς σε απόγνωση δεν μπορούν πιστέψουν πως δεν θα ξαναδούν τους αγαπημένους τους.

Το boeing της χαμηλού κόστους εταιρείας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα με προορισμό το νησί Βόρνεο. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι ελεγκτές παρατήρησαν πως άρχισε να χάνει απότομα ύψος, μέσα σε ένα λεπτό έκανε βουτιά 10.000 και πλέον ποδιών και έφτασε τα 250.

Οι ελεγκτές στην προσέγγιση της Τζακάρτα είδαν ότι το αεροσκάφος της Σριγουιριτζάγια δεν πετούσε με πορεία 75 μοιρών, αλλά αντίθετα κινούνταν βορειοδυτικά. Η προσέγγιση ζήτησε από τους πιλότους να επιβεβαιώσουν την πορεία τους. Δεν πέρασε πολύ ώρα, μέσα σε δευτερόλεπτα, το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν πως άκουσαν έκρηξη και είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο να πέφτει στη θάλασσα.

Ανάμεσα στους 62 επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους επτά μικρά παιδιά και τρία βρέφη.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της SRI WI RI JAYA AIR το 27 ετών Μπόινγκ ήταν σε καλή κατάσταση, ωστόσο η πτήση καθυστέρησε για 30 λεπτά, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στην περιοχή της ινδονησιακής πρωτεύουσας.

Ρεπορτάζ: Κάλη Λέκκα

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Συνετρίβη αεροσκάφος με 62 επιβαίνοντες στη θάλασσα της Ιάβας – Έρευνες σε εξέλιξη

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή άρθρου www.ert.gr