Συναγερμός στη Βιέννη: Πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης – Νεκροί και τραυματίες – Κόσμος

Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (02/11) στο κέντρο της Βιέννης, με τα τοπικά μέσα να κάνουν λόγο για 6 διαφορετικές τοποθεσίες όπου σημειώθηκαν επιθέσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων APA νεκροί είναι είναι ένας ύποπτος και ένας περαστικός.

Οι περιοχές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, βρίσκονται σε στενή γειτνίαση με τον δρόμο όπου στεγάζεται η κεντρική συναγωγή της πόλης.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως ο ίδιος μαζί με τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς βρίσκεται σε κέντρο διαχείρισης κρίσεων για την αντιμετώπιση των ένοπλων επιθέσεων, τις οποίες χαρακτήρισε “τρομοκρατικές”.

Τα αυστριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πολλούς δράστες, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος.

Με ανάρτησή της στο twitter, η αυστριακή αστυνομία καλεί τον κόσμο να μείνει σπίτι ή να αναζητήσει το κοντινότερο καταφύγιο, αποφεύγοντας τους δημόσιους χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung αρχικά έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς στο κέντρο της Βιέννης, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεων της.

Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά από ένοπλη επίθεση, ενώ ένας αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του, με το μέσο να κάνει λόγο για περισσότερους νεκρούς και την αστυνομία για “πολλούς δράστες”.

Εικόνα που φέρεται να δείχνει δράστη της επίθεσης