Συναγερμός στη Βιέννη: Επίθεση κοντά σε συναγωγή -Πληροφορίες για 7 νεκρούς [βίντεο] | ΚΟΣΜΟΣ

Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Βιέννης, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ λίγο νωρίτερα η εφημερίδα «Kronen Zeitung» έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς.

Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο της ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει. Η εφημερίδα τόνισε ότι η επίθεση έγινε στον δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης. Η «Kronen Zeitung» και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πυροβολισμούς στην περιοχή μιας γειτονικής πλατείας.

Δείτε LIVE τι γίνεται στη Βιέννη:

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας αστυνομικός φρουρός πυροβολήθηκε και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς και τέσσερις τραυματίες.

Βίντεο από την επίθεση στη Βιέννη

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται πυροβολισμοί. Πληροφορίες της «Kronen Zeitung» αναφέρουν ότι ο δράστης ανατινάχθηκε, καθώς ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Παράλληλα, αυστριακά μέσα μεταδίδουν ότι ένας ακόμη συνελήφθη και άλλοι αναζητούνται.

Σύμφωνα με τον Florian Klenk, αρχισυντάκτη της αυστριακής εφημερίδας «Falter»,προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για επίθεση σε συναγωγή ή απόπειρα δολοφονίας σε πελάτες γειτονικού μπαρ.

Σύμφωνα με την «Der Standard», έχει ήδη δημιουργηθεί τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Franz-Josefs-Kai και η αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο της Βιέννης.Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr