Συνέχεια εμβολιασμών στο σύνολο του ΕΣΥ

Estimated read time 1 min read

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν πάλι από τη Δευτέρα. Στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί έως τις 20 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες. Φωτ. INTIME NEWS

Σταδιακή επέκταση του εμβολιασμού έναντι της COVID-19 σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αρχής γενομένης την προσεχή Δευτέρα, προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας. Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί έως τις 20 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ και ιδιωτικών κλινικών. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα επεκταθεί σε επιπλέον 40 νοσοκομεία του ΕΣΥ (υπενθυμίζεται ότι τώρα γίνεται σε εννέα νοσοκομεία). Στις 7 Ιανουαρίου θα προστεθούν στα νοσοκομεία που γίνονται εμβολιασμοί επιπλέον 40 και στις 11 Ιανουαρίου, 36.

Ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε ιδιωτικές κλινικές της χώρας θα γίνει στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Επιπλέον, τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων και κέντρα αποκατάστασης, οι οποίοι θα διενεργηθούν από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.  

Να συμπεριληφθούν στον εμβολιασμό και οι υγειονομικοί που έχουν ήδη νοσήσει και δεν έχουν επαρκή επίπεδα αντισωμάτων ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Μιχάλη Γιαννακό, το τελευταίο τρίμηνο έχουν νοσήσει από κορωνοϊό πάνω από 5.000 υγειονομικοί, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στον εμβολιασμό –τουλάχιστον σε αυτή την αρχική φάση– με το σκεπτικό ότι έχουν αντισώματα έναντι του ιού. «Ομως πολλοί συνάδελφοι νόσησαν και ξανανόσησαν σε διάστημα ενός μηνός», σημειώνει και τονίζει την ανάγκη να γίνεται έλεγχος αντισωμάτων στους υγειονομικούς που νόσησαν, ώστε να εμβολιαστούν όσοι δεν καλύπτονται πλέον από αυτά. 

Να ενταχθούν και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, «από την πρώτη στιγμή της πανδημίας κράτησαν ανοιχτά τα ιατρεία τους και έσωσαν ζωές, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων».

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author