Συγκλονίζουν οι εικόνες με τα δεκάδες πτώματα που ξεβράζει ο Γάγγης

Εκατοντάδες πτώματα είχαν θαφτεί στην Ινδία δίπλα στον ποταμό Γάγγη στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία αποτελεί έναν πραγματικό εφιάλτη για τη χώρα.

Τώρα οι πλημμύρες εξαιτίας των μουσώνων αποκαλύπτουν τους ρηχούς τάφους, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο που φέρνει στη δημοσιότητα τις συγκλονιστικές εικόνες με τα δεκάδες πτώματα που επιπλέουν στον Γάγγη.

«Τα πτώματα έπεσαν στο ποτάμι και επέπλεαν στο νερό. Οι τοπικές Αρχές κανονίζουν αποτεφρώσεις. Όμως καθώς η στάθμη του νερού στον ποταμό ανεβαίνει, πολλά πτώματα θα καταλήξουν στο νερό και υπάρχει περίπτωση να μολυνθεί».

Τα πτώματα πιστεύεται πως ανήκουν κυρίως σε ανθρώπους που πέθαναν από κορονοϊό τον Απρίλιο και τον Μάιο, όταν η Ινδία αντιμετώπισε μια έκρηξη των μολύνσεων, τις οποίες τα γεμάτα νοσοκομεία δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν.

Οικογένειες που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ποσό για την παραδοσιακή αποτέφρωση, έθαψαν τους νεκρούς τους κοντά στον ποταμό και το αποτέλεσμα σήμερα σοκάρει.

Η Ινδία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί, με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της χώρας να ανακοινώνει πως τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 979 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 46.148 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα της Ασίας έχει φθάσει τους 396.730 νεκρούς σε σύνολο 30,27 εκατομμυρίων κρουσμάτων, με βάση τα επίσημα δεδομένα, που ειδικοί χαρακτηρίζουν υποτιμημένα.

Είναι ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στον πλανήτη, πίσω από αυτόν στις ΗΠΑ, και ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Βραζιλίας.

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr