Στρατηγική marketing ιστοσελίδας | Web marketing strategies

Η ύπαρξη μιας ουσιαστικής στρατηγικής marketing ιστοσελίδας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποφέρει περισσότερους επισκέπτες στο site που διαθέτετε και ότι πιθανότατα θα αυξήσει τις πωλήσεις και το brand awareness της εταιρείας σας.

Web Marketing Strategies | Στρατηγική marketing ιστοσελίδας

Κατά τη διαδικασία της προώθησης και της προβολής των προϊόντων και των υπηρεσιών σας, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε – ή για να το θέσουμε διαφορετικά να ορίσετε αλλά και να υλοποιήσετε μερικούς βασικούς στόχους, που είναι το μέσο και ο βασικός τρόπος για να ξεχωρίσετε έναντι του ανταγωνισμού σας.

Για να δημιουργήσετε ένα σωστό marketing strategy θα πρέπει να υλοποιήσετε τα εξής:

  1. Ξεκινώντας από τον βασικό παράγοντα επιτυχίας στο διαδίκτυο προσέξτε και βελτιστοποιήστε την ιστοσελίδα σας. Μία σωστά δομημένη ιστοσελίδα και σε συνδυασμό με την ύπαρξη αλλά και η διατήρηση ενός ορθού και δίχως υπερβολές Search Engine Optimization (SEO), δημιουργούν τον βασικό συνδυασμό για την κατάταξη σας στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης για τις βασικότερες λέξεις κλειδιά της κατηγορίας στην οποία ανήκει η ιστοσελίδα σας.
  2. Ξεκινήστε ένα διαδικτυακό πλάνο προώθησης και προβολής.
  3. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το email marketing. Η σωστή χρήση της αποστολής ενημερωτικών και χρήσιμων emails οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση του conversion rate. Επιπρόσθετα, η ύπαρξη στοχευμένου κοινού και subscribers στο site σας δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς.
  4. Δημιουργήστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα, προγράμματα online μεταπωλητών και συνεργατών (affiliate marketing programs). Αυτά θα αυξήσουν θεαματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα το εύρος, τη δυναμική και το περιθώριο κέρδους της εταιρείας σας, αφού προσφέροντας δυνατότητες μεταπώλησης επωφελείστε και εσείς αλλά και οι τωρινοί – μελλοντικοί συνεργάτες σας.
  5. Συντάξτε και δημοσιεύστε online δελτία τύπου (press releases).
  6. Δημιουργήστε ένα blog, και ξεκινήστε να γράφετε άρθρα που αφορούν τον κλάδο της επιχείρησής σας. Αποκτήστε κοινό που μοιράζεται τα ίδια τα ενδιαφέροντα με εσάς, πληροφορήστε τους πελάτες σας για τα νέα της εταιρείας σας, δελεάστε τους επισκέπτες σας για να προμηθευτούν τα νέα προϊόντα σας ή κάντε εποχιακές προσφορές και διαγωνισμούς.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια καλή εικόνα για το πώς πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικτυακή στρατηγική μάρκετινγκ της ιστοσελίδας σας, που είναι απαραίτητη πλέον για να μπορέσετε να ξεχωρίσετε.

Μοιράσου το με: buzzbobitdigmeforacampfreestuffdeliciousgooglediggyahoobuzz

Share/Bookmark

You May Also Like

More From Author