Στο τραπέζι απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού από «κόκκινες» περιοχές – «Φρένο» και στις συναυλίες

Estimated read time 1 min read

Ταυτόχρονα στις τάξεις της επιτροπής επικρατεί έντονος προβληματισμός για το ζήτημα των μετακινήσεων από τις κόκκινες περιοχές προς τις περιοχές χαμηλότερου επιπέδου κινδύνου, όπως για παράδειγμα από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες, και θα εξεταστεί το κατά πόσο θα μπορέσουν να υπάρξουν παρεμβάσεις ή διευρυμένα μέτρα.


Επί της ουσίας δηλαδή επανέρχεται στο προσκήνιο το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης από τις κόκκινες περιοχές προς τις λιγότερο επιβαρυμένες. Ωστόσο, θα πρέπει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής μέτρου ή μέτρων που παραπέμπουν σε… λογικές καθολικού lockdown.

Ετσι, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να εισηγηθεί πρόσθετα μέτρα, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση των συναυλιών, αλλα και το προληπτικό «κοκκίνισμα» των Σερρών, προκειμένου να κλείνουν και εκεί στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα τα νυχτερικά κέντρα διασκέδασης, μ΄έτρο που ενδεχομένως να επεκταθεί και σε νομούς που συνορεύουν με κόκκινες περιοχές.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ μετά την απαγόρευση μουσικής και κυκλοφορίας από την 1 π.μ. έως και τις 6 π.μ στην Θεσσαλονίκη, πολλοί είναι αυτοί πηγαίνουν στις Σέρρες προκειμένου να συνεχίσουν τη διασκέδαση τους, με τους ειδικούς να δηλώνουν την πρόθεση να εισηγηθούν να μπουν στο κόκκινο και οι Σέρρες, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και προληπτικά να αποφευχθεί μια νέα έξαρση της πανδημίας.

Η απαγόρευση των συναυλιών δρομολογείται έπειτα από την παραβίαση των προβλεπόμενων μέτρων στη συναυλία του Γιάννη Πάριου στο «Θέατρο Γης» την Κυριακή, που έχει ήδη οδηγήσει στο σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος των διοργανωτών του.

Υπενθυμίζουμε πως Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου προχώρησε αυτεπάγγελτα στον σχηματισμό δικογραφίας για τη συναυλία του Γιάννη Πάριου στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Κυριακής 3 Οκτωβρίου.Η έρευνα πρόκειται να στραφεί κατά των διοργανωτών, οι οποίοι δεν τήρησαν τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με το GrTimes, όταν ο Γιάννης Πάριος άρχισε να τραγουδάει τα νησιώτικα, σχεδόν όλο το θέατρο σηκώθηκε όρθιο και δεκάδες άτομα άρχισαν να χορεύουν μπροστά από τη σκηνή.

Σημειώνεται πως έχει ήδη διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα για συναυλία που δόθηκε ένα 24ωρο νωρίτερα στο Θέατρο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.

Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων σε συναυλία που έδωσε καλλιτέχνης της ραπ μουσικής, με την έρευνα να έχει ανατεθεί στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης – Συκεών.

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr

You May Also Like

More From Author