Στο ειδικό δικαστήριο Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη

Estimated read time 1 min read

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με αμετάκλητο και οριστικό βούλευμα που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και εισαγγελέα Εφετών Ελένη Τουλουπάκη για τους χειρισμούς τους στο σκάνδαλο της Novartis. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δικαστές εντοπίζουν επιλήψιμους χειρισμούς στην υπόθεση που αφορούσε τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία ενεπλάκησαν. Κατά τις ίδιες πηγές, η κ. Τουλουπάκη παραπέμπεται  για παράβαση καθήκοντος τελεσθείσα δια παραλείψεως, δηλαδή μόνον για πλημμέλημα.

Το βούλευμα του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, που πάντως διαφοροποιείται από την πρόταση των 364 σελίδων της εισαγγελέως Ελένης Μετσοβίτου, που εκδόθηκε στις 14 Ιουνίου, απαλλάσσει τους πρώην επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς, εισαγγελείς πρωτοδικών, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη. Απαλλακτικό είναι το βούλευμα και για τους εκδότες Γιάννη Φιλιππάκη και Κώστα Βαξεβάνη, καθώς και για τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.

Σημειώνεται η σπουδή να εκδοθεί το βούλευμα, έστω και στο παρά πέντε, με τους υπό συνταξιοδότηση δικαστικούς να τρέχουν και να μη φτάνουν, προκειμένου να εκδώσουν σήμερα το παραπεμπτικό βούλευμα για τους «ενόχους» της «σκευωρίας» και να καταλαγιάσουν οι άνωθεν «φωνές» που αδημονούσαν να δουν στο εδώλιο τον πρώην υπουργό και τρεις εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπήρξε διαφωνία της μειοψηφίας που θεωρεί ότι χρειάζεται συμπληρωματική ανάκριση.

 

 

 

 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author