Στη φυλακή για 31 χρόνια η σύζυγος που δολοφόνησε τον Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία 

Η δολοφονία του Κυριάκου Αμοιρίδη, το 2016 είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα στην Ελλάδα και τη Βραζιλία, με τη σύζυγό του, Φρανσουάζ Ολιβέιρα να καταδικάζεται, σήμερα, σε 31 χρόνια φυλάκισης.

Το καμένο πτώμα του Έλληνα πρέσβη είχε βρεθεί τον Δεκέμβρη του 2016 μέσα στο, επίσης καμένο, αυτοκίνητό του στο Ρίο ντε Τζανέιρο και έπειτα από τις απαραίτητες έρευνες συνελήφθησαν η σύζυγός του και ένας αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας, ο Σέρχιο Γκόμεζ, με τον οποίο η Ολιβέιρα διατηρούσε δεσμό.

Ο Γκόμεζ ομολόγησε το έγκλημα για λογαριασμό της συντρόφου του και καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκισης, ενώ ένας τρίτος άνδρας, ο Εδουάρδο Μορέιρα Ντι Μέλο, συγγενής του Γκόμεζ, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για τον φόνο, όμως έχει ήδη εκτίσει ποινή ενός έτους για συνέργεια στην προσπάθεια να κρυφτεί το πτώμα. 

Ο κ. Αμοιρίδης, 59 ετών, είχε υπηρετήσει ως πρόξενος από το 2001 έως το 2004 και επέστρεψε το 2016 στη Βραζιλία ως πρέσβης. Παντρεύτηκε την Φρανουσάζ το 2004 και είχαν αποκτήσει ένα κοριτσάκι. 

Η Ολιβέιρα ήταν εκείνη που ειδοποίησε αρχικά τις αρχές για την εξαφάνισή του λέγοντας στην αστυνομία ότι έφυγε από το σπίτι χωρίς να δώσει εξηγήσεις, χρησιμοποιώντας ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο. Το όχημα βρέθηκε καμένο την επόμενη ημέρα κάτω από μία γέφυρα μαζί με το πτώμα του Κυριάκου Αμοιρίδη.

Οι ερευνητές βρήκαν κηλίδες αίματος στον καναπέ του διαμερίσματος όπου έμενε το ζευγάρι και εκτιμάται ότι σκοτώθηκε εκεί και το πτώμα του στη συνέχεια μεταφέρθηκε. 
 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr